VEĽKONOČNÝ cesnakový chlieb plný bubliniek: Nebesky chutné pečivo podľa 500 rokov starého receptu!

[mashshare]

Zvonku chrumkavý a zvnútra mäkký, nadýchaný chlieb.

Talianska chlebová pochúťka nenáročná na prípravu.

Nejde však o obyčajné pečivo, ale chlebík podľa viac ako 500 rokov starého receptu.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Famózny recept na nadýchaný taliansky chlieb z youtube kanála table diary 식탁일기.

Potrebujeme:

260 g hladkej múky

200 g vody

15 g olivového oleja

4 g soli

2 g sušeného droždia

70 g cesnaku

20 g olivového oleja

1 g soli

mleté čierne korenie

Postup:

Do misky nalejeme vodu.

Pridáme droždie a potrasieme miskou, aby sa zmes premiešala.

 

 

Nasypeme múku.

Pridáme soľ a špachtľou premiešame.

 

 

Nalejeme olivový olej.

Dobre vymiesime.

 

 

Misku prekryjeme fóliou.

Necháme 30 minút kysnúť.

 

 

Ruky si namočíme vo vode a cesto prehneme z každej strany (viď video).

S cestom manipulujeme jemne, aby sme ho neroztrhli.

 

 

 

Celý proces zopakujeme trikrát.

Cesto v miske prekryjeme fóliou a necháme 20 minút odpočívať.

 

 

Celý proces skladania cesta aj s odpočívaním zopakujeme ešte dvakrát.

Misku s cestom prekryjeme fóliou a vložíme na noc do chladničky.

 

 

Formu na pečenie vymastíme olivovým olejom.

Do formy vložíme cesto, zľahka ho preložíme do tvaru štvorca a potom prevrátime (viď video).

 

 

Cesto necháme 20 minút odpočívať.

Po uplynutí doby cesto zľahka roztiahneme, vložíme do rúry a necháme 1-2 hodiny kysnúť.

Pokračovanie článku a video-návod nájdete na druhej strane

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes