Šťavnatý punčový rez na lyžičky – top recept: Zvládnete ho aj bez kuchynskej váhy a je lepší ako z cukrárne!

Pripravte sa, že o tento zákusok bude bitka.
[mashshare]

Po tomto punčovom reze sa na rodinných oslavách len tak zapráši.

 

 

Je úžasne šťavnatý a budete mať čo robiť, aby ste ho nezjedli ešte predtým, ako ho vôbec dáte na stôl.

Skrátka nemá chybu a je taký jednoduchý, že ho zvládnete aj bez kuchynskej váhy.

Všetci pýtajú recept a my sme zaň pani Evičke naozaj vďační. A pani Juditke ďakujeme za lyžičkový zlepšovák miesto kuchynskej váhy ;)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Plech veľkosti 29×38 cm

9 vajec (na jednu piškótu 3 vajcia)

3x 130g práškového cukru (130 g práškového cukru = 4 kopcovité PL)

3x 130g polohrubej múky (130 g polohrubej múky = 4 kopcovité PL)

3x 80g masla (hera)

1/2 balíčka prášku do pečiva rozdeliť na tri časti

kakao

červené potravinárske farbivo

500 ml malinového sirupu (jahodového)

100 ml rumu

pikantný džem

Punčová poleva

300g práškového cukru

1čl oleja

1čl solamyl alebo maizena

malinový alebo jahodový sirup

Postup:

Budeme potrebovať tri piškóty. Jedna bude klasická, druhá kakaová a do tretej pridáme trochu červeného potravinárskeho farbiva.

Žĺtky si vymiešame s cukrom a maslom, potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh.

 

 

Množstvo kakaa do kakaovej piškóty prispôsobte tomu, aké silné je kakao. Odporúčame dať do kakaovej piškóty menej múky.

Vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a upečieme.

Teraz si poskladáme rezy nasledovne. Ako prvú si položíme na plech kakaovú piškótu a popicháme ju vidličkou. Rum zmiešame s 1/3 sirupu a pokropíme ňou piškótu.

 

 

Takto pokropený základ potrieme pikantným džemom, napríklad marhuľovým.

Teraz si položíme ružovú piškótu, ktorú tiež popicháme vidličkou, polejeme 1/3 sirupu a natrieme džemom.

Ako poslednú si položíme navrch žltú piškótu, popicháme vidličkou a pokropíme zvyškom sirupu. Dobre popritláčame.

Na záver si pripravíme polevu.

 

 

Do misy si dáme cukor, solamyl a olej. Prilejeme zohriaty sirup a dobre vymiešame.

Množstvo sirupu treba odhadnúť od oka podľa toho, aby poleva nebola ani príliš riedka, ani príliš hustá.

Dáme vychladiť do chladničky, nakrájame a môžeme dať na stôl. Pripravte sa, že bude o ne bitka.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes