VEĽKONOČNÝ cesnakový chlieb plný bubliniek: Nebesky chutné pečivo podľa 500 rokov starého receptu!

 

Do panvice na plátky nastrúhame cesnak.

Pridáme soľ, čierne korenie, olivový olej a necháme mierne osmažiť.

 

 

Cesnakovú zmes vložíme do misky a necháme vychladnúť.

Po nakysnutí polejeme cesto veľkým množstvom olivového oleja.

 

 

Ruky si naolejujeme olivovým olejom a postláčame cesto, aby nám na povrchu vznikli bubliny (viď video).

Na vrch nanesieme cesnakovú zmes a vložíme do rúry.

 

 

Pečieme 20-25 minút pri teplote 230°C.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.