Sú zdravé, sýte a viete ich rýchlo pripraviť. 5 výborných šalátov z kuracieho mäsa + jeden bonusový s čínskou kapustou.
Rýchly šalát s kuracím mäsom a kapustou
Zloženie:
kuracie prsia (prsia) 100 g
biela kapusta 150 g
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
uhorka 1 ks
jogurt s nízkym obsahom tuku
Príprava:
Kapusta sa nakrája nadrobno.
Uvaríme kuracie prsia a následne jemne nakrájame na malé kocky.
Uhorka sa tiež nakrája na kocky.
Zmiešame všetky zložky šalátu a ochutíme, nakoniec zmiešame aj s jogurtom.
Ľahký šalát na obed
Zloženie:
rajčiny 1 ks
uhorka 1 ks
kuracie prsia 200 gr
sójová omáčka – 1 polievková lyžica. lyžička
šalátové listy
cesnak 1 strúčik
soľ, korenie podľa chuti
olivový olej podľa chuti
Príprava:
Pripravte potrebné zložky.
Umyté kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, osolíme, potrieme cesnakom a marinujeme v sójovej omáčke po dobu 20 minút.
Osmažíme kuracie prsia v panvici na najsilnejšom ohni na oboch stranách, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.
Listy šalátu umyjeme a usušíme. Môžete ich trochu ochutiť.
Uhorku nakrájame na polkruhy a dáme na listy šalátu.
Rajčiaky nakrájame a pridáme na šalát.
Ochutíme soľou, korením, olivovým olejom, rozmiešame a podávame na stôl.
Francúzsky vrstvený šalát
Zloženie:
vajcia uvarené natvrdo 100 g
mrkva uvarená 100 g
cibuľa 100 g
cesnak 5 g
jablko 200 g
nízkotučný syr (napr cottage syr) 50 g
Príprava:
Vajcia, mrkvu, a ošúpané jablko aj syr nastrúhame.
Cesnak veľmi jemne nakrájanme.
Cibuľu jemne nasekáme, zabaríme vriacou vodou, ponoríme do ľadovej vody na 3 minúty a preložíme do jemného sitka. Necháme odtiecť vodu.
Šalátové vrstvy: 1. vrstva – cibuľa, 2. vrstva – jablko, 3. vrstva – vajcia, 4. vrstva – mrkva + cesnak, 5. vrstva – syr. Vrstvy sa opakujú.
Ochuťte kefírom alebo jogurtom.
Vložte šalát do chladničky, nechajte ho stáť 1-1,5 hodiny.
Ľahký šalát s kuracím mäsom, mrkvou a hráškom
Zloženie:
250 g vareného kuracieho mäsa
100 g konzervovaného zeleného hrášku
100 g varenej mrkvy
3-4 lyžičky prírodného jogurtu
soľ
Príprava:
Kuracie mäso a mrkva nakrájame úplne nadrobno.
Pridajte zelený hrášok, soľ a ochuťte s prírodným jogurtom.
Šalát „Dúha“
Svieži a ľahký šalátik s minimom kalórií a množstvom vitamínov. Vynikajúca voľba na ľahký piatkovýobed, ktorý vám dodá množstvo množstvo energie a zároveň nezaťaží váš organizmus. Tak poďme na je jeho prípravu, nech si môžete čoskoro užívať farebnú dúhu na tanieri. :-)
Potrebujeme:
300 g kuracích pŕs
500 g čínskej kapusty
2 ks červenej cibule
1 ks žltej papriky
1 ks červenej papriky
Na zálievku:
1 zväzok zelenej cibuľky
1-2 strúčiky cesnaku
2 lyžice kyslej smotany
1 lyžicu dijonskej horčice
Korenie podľa chuti (bazalka, oregano, …)
Postup:
Kuracie mäso uvaríme, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kúsky. Kapustu, papriku, cibuľu a 1/2 zelenej cibuľky nakrájame nadrobno a zmiešame s vychladnutým kuracím mäsom.
Pripravíme si zálievku. Pretlačený cesnak zmiešame s horčicou, smotanou a zelenou cibuľkou. Dochutíme soľou a korením.
Šalát s kuracím mäsom zalejeme omáčkou a môžeme podávať.
Kompletný fotopostup nájdete TU.
Ľahký šalát z čínskej kapusty
Potrebujeme:
1 menšiu čínsku kapustu
250 g cherry paradajok
50-60 g syra s nižším obsahom tuku
1 ks kuracích pŕs
2 krajce chleba (ideálne celozrnného)
Na zálievku:
3 lyžice gréckeho jogurtu
2 strúčiky cesnaku
1 lyžičku kôpru nasekaného nadrobno
1 lyžicu petržlenovej vňate nasekanej nadrobno
Soľ a korenie podľa chuti
Šťavu z citróna
Postup:
Kuracie mäso očistíme, umyjeme a na uvaríme, alebo nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na olivovom oleji.
Čísnku kapustu nakrájame na pásiky a rajčiny pekrojíme na polovice a zmiešame s kapustou.
Z chlebíka odstránime kôrku a nakrájame na kúsky. Preložíme na plech vystlaný alobalom, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým povrch krutónov nie je zlatistý.
Pripravíme si zálievku – v miske zmiešame všetky ingrediencie a dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.
Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, pridáme ku krájanej zelenine, posypeme syrom a prelejeme zálievkou. Nakoniec posypeme krutónmi.