V tomto recepte vám ukážeme a jednoducho a rýchlo pripraviť mimoriadne chutný obed alebo večeru.
Fantasticky jemná a šťavnatá bravčová panenka v omáčke so šampiňónmi, ktorá vám naženie slinky do úst.
Jednoduchý recept na jemné bravčové mäso v omáčke z youtube kanála Feast Hub.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
600 g bravčovej panenky
maslo
šampiňóny
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
2 feferónky
1 PL hladkej múky
200 ml vývaru alebo vody
1 PL horčice
150 ml smotany na varenie
1 ČL talianskych bylín
petržlenovú vňať
ryžu
zelený šalát
cherry rajčiny
avokádo
2 ČL horčice
1 PL medu
olivový olej
Postup:
Bravčovú panenku nakrájame na plátky. Na panvici zahrejeme rastlinný olej a roztopíme maslo.
Vložíme bravčové plátky, osolíme a posypeme čiernym korením.
Mäso smažíme z oboch strán do zlatista. Šampiňóny prekrojíme a nakrájame na hrubé plátky.
Mäso vyberieme z panvice a vo výpeku smažíme šampiňóny.
Pridáme na veľké kocky nakrájanú cibuľu, premiešame a smažíme do zlatista.
Cesnak nakrájame na plátky, vložíme do panvice a zamiešame.
Pridáme na plátky nakrájanú feferónku a všetko zmiešame.
Zmes osolíme, ochutíme čiernym korením, pridáme múku a dobre premiešame.
Nalejeme vývar a zamiešame. Potom pridáme horčicu, smotanu, bylinky a zmiešame.
Nasekáme petržlenovú vňať, pridáme do omáčky a zamiešame.
Potom do omáčky vložíme panenku a varíme do hneda.
V hrnci do mäkka uvaríme ryžu.
Medzitým pripravíme šalát: do misky natrháme zelený šalát.
Pridáme na štvrtiny nakrájané cherry rajčiny.
Avokádo prekrojíme na polovicu, odstránime kôstku a šupku, nakrájame na plátky a pridáme do misky.
Do samostatnej misky pridáme horčicu a med.
Pridáme soľ, čierne korenie, olivový olej a dobre premiešame.
Omáčku nalejeme do misky so šalátom a všetko spolu zmiešame.
Panenku na omáčke servírujeme s ryžou a šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU