plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiakové placky inak: Naplňte ich syrom a obaľte v strúhanke, takú pochúťku ste ešte nejedli!

Úžasne chutná alternatíva ku klasickými zemiakovým plackám. Radšej ich hneď pripravte z dvojitej dávky, po tejto dobre sa totiž len tak zapráši!

Úžasne chutná alternatíva ku klasickými zemiakovým plackám.

Radšej ich hneď pripravte z dvojitej dávky, po tejto dobre sa totiž len tak zapráši!

 

 

Verím, že na tejto pochúťke si pochutnáte rovnako ako ja.

Jedna dávka u nás nikdy nestačí.

Potrebujeme:

 

 

5 stredne veľkých uvarených zemiakov

2 vajcia

100 g strúhanky

100 g syra nakrájaného na prúžky

Olej

Soľ

korenie podľa chuti

Postup:

Nachystáme si zemiaky.

 

 

Zemiaky ošúpeme a uvaríme v slanej vode.

Necháme vychladnúť.

 

 

Nastrúhame na strúhadle.

Dochutíme soľou a korením.

Spracujeme na jednotnú hmotu.

 

 

Zo zemiakov tvarujeme mokrými rukami menšie placky.

Syr nakrájame na kúsky.

 

 

Do stredu zemiakovej jmoty vložíme 1 pásik syra a zabalíme.

Nachystáme si dve samostatné misky.

V jednej rozšľaháme vajíčka.

 

 

Do druhej nasypeme strúhanku.

Každý kúsok obalíme v rozšľahanom vajíčku a v strúhanke.

 

 

Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.

Prebytočný tuk odstránime papierovým obrúskom, podávame teplé alebo studené.

 

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: mindenegyben

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes