plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najobľúbenejší dezert v Taliansku: Nepečená rýchlovka s vôňou kávy, prirpavená za 5 minút!

Vynikajúci recept na rýchly a jednoduchý nepečený dezert.

Jemný, krémový dezert s piškótami, ktorého príprava vám nezaberie veľa času. Na rozdiel od klasického Tiramisu, je tento dezert bez vajec a vo vylepšenej čokoládovej verzii.

 

 

Už po prvom súste sa do neho zamilujete a vaši najbližší ho budú pýtať každý druhý deň.

 

Nenáročný a rýchly recept na pudingový dezert z youtube kanála Cookrate – Cakes.

Nepečená rýchlovka s chuťou kávy

Nepečené kávové dezerty sú obľúbené aj pre svoju jednoduchosť a rýchlosť prípravy. Na ich výrobu nie je potrebná rúra, takže sú ideálne pre zaneprázdnených ľudí, ktorí nemajú veľa času na prípravu jedál.

Rovnakým prípadom je aj náš dezert s vynikajúcim čokoládovým krémom a vôňou kávy. Dá sa pripraviť za pár minút a následne ho stačí uložiť do chladničky, kde získa správnu teplotu a konzistenciu na neskoršie servírovanie.

Keďže recept neobsahuje surové vajcia, je ako stvorený na maškrtenie počas teplých dní a aj pre ľudí s alergiou, ktorí si klasické Tiramisu nemôžu dopriať

Potrebujeme:

150 g dlhých piškót

150 ml vody

40 g mletej kávy

250 ml smotany na šľahanie

10 g vanilkového cukru

100 g práškového cukru

300 ml mlieka

80 g pudingu s vanilkovou príchuťou

100 g horkej čokolády

10 g kakaa

Na nápoj:

200 g ľadu

200 g + 100 g jahôd

1 citrón

10 g mäty

500 ml Sprite nápoja

Postup:

Pár piškót prekrojíme kúsok od kraja, aby sa nám zmestili do formy.

Uvaríme kávu. Potom kávu prelejeme do misky.

 

 

V káve namočíme piškóty a poukladáme ich do formy.

Do samostatnej misky nalejeme smotanu.

Pridáme vanilkový a práškový cukor.

Mixérom vyšľaháme.

Potom nalejeme mlieko a pridáme puding. Vyšľaháme krém.

 

 

Do menšej misky pridáme čokoládu.

Vložíme na dve minúty do mikrovlnky.

Rozpustenú čokoládu nalejeme do krému a premiešame.

Krém nalejeme do formy na piškóty. Na vrchu vytvoríme jemné zárezy.

Vložíme cca na tri hodiny do chladničky.

 

 

Medzitým pripravíme nápoj: do karafy vložíme ľad.

Jahody nakrájame na štvrtiny.

Vložíme do mixéra a rozšľaháme.

Jahodovú zmes prelejeme do karafy s ľadom.

Pridáme na plátky nakrájaný citrón.

Potom pridáme listy mäty.

 

 

Nakoniec pridáme nakrájané jahody.

Nalejeme sprite.

Dôkladne premiešame.

Po vybratí z chladničky posypeme dezert kakaom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes