plny-hrniec_transparent_negativ.png

MAĎARSKÝ GULÁŠ: Jediný pravý a originálny recept!

Originálny recept na maďarský guláš. Tradičná pochúťka, ktorou nik nepohrdne!

Pripravte si doma lahodný a aromatický hovädzí guláš, ktorý vás dokonale zasýti.

 

 

Jemne pikantný a dokonale hustý – presne taký, aký ho všetci milujeme.

Vynikajúci recept na domáci maďarský guláš z youtube kanála Shone’s Kitchen.

Potrebujeme:

500 g hovädzieho mäsa

500 g cibule

3-4 strúčiky cesnaku

maslo

soľ

mleté čierne korenie

20 g sladkej papriky

petržlenovú vňať

5 g čili

5 g rasce

5 g majoránky

3 g tymianu

10 g hovädzieho bujónu

100 ml červeného vína

100 ml paradajkovej šťavy

40 g paradajkového pretlaku

vodu

Postup:

Ošúpanú cibuľu prekrojíme a nakrájame na plátky.

 

 

Hovädzie mäso nakrájame na kocky. V hrnci roztopíme maslo.

Pridáme mäso a smažíme do zlatista. Potom do hrnca pridáme cibuľu a premiešame.

Osolíme, ochutíme čiernym korením a zamiešame.

Pridáme sladkú papriku a všetko spolu zmiešame.

Potom pridáme paradajkový pretlak a premiešame.

Ďalej do gulášu pridáme tymian, majoránku, rascu a dôkladne zamiešame.

 

 

Zmes podlejeme červeným vínom.

Pridáme paradajkovú šťavu a hovädzí bujón.

Nalejeme vodu na úroveň mäsa a všetko spolu dobre zamiešame.

Keď guláš zovrie, hrniec prekryjeme a varíme, kým nebude hustý.

Na tvrdej podložke roztlačíme cesnak a na drobno nakrájame.

V malej miske zmiešame vodu s nasekaným cesnakom a čili a nalejeme do gulášu.

 

 

Zamiešame a varíme, kým nebude guláš hustý.

Nakoniec dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes