plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyskúšaný recept na TVAROHOVÝ koláč deň a noc. Konečne nový recept, ktorý všetkých prekvapil!

Tento super jemný tvarohový koláč budete pripravovať každý deň. Stačí pár ingrediencií a je na svete.

Tento super jemný tvarohový koláč s broskyňami budete odteraz pripravovať pravidelne, jeho názov „deň a noc“ pochádza z dvoch farieb, ktoré v dezerte dominujú.

 

 

Z tvarohu, kakaa a broskýň pripravíte fantasticky nadýchaný koláčik, ktorý sa vám bude rozplývať v ústach.

Výnimočný recept na nadýchaný broskyňový koláč z youtube kanála Przepisy są łatwe.

Potrebujeme:

200 g masla

100 g kryštálového cukru

2 žĺtky

1 vajce

380 g hladkej múky

2 ČL prášku do pečiva

2 ČL kakaa

50 g masla

100 g kryštálového cukru

pomarančovú esenciu

6 žĺtkov

1 kg  jemného tvarohu alebo smotanového syra

50 g kukuričného škrobu (alebo pudingu)

8 bielkov

240 g konzervovaných broskýň

Postup:

Do hlbokej misky pridáme zmäknuté maslo.

Nasypeme cukor. Mixérom vyšľaháme.

 

 

Pridáme žĺtky, vajíčko a prešľaháme.

Do misky s múkou pridáme prášok do pečiva, kakao a lyžicou zmiešame.

Múčnu zmes presypeme na 2-3 krát do misky s maslovou zmesou a špachtľou premiešame.

Rukou vymiesime hladké cesto.

Cesto rozdelíme na dve nerovnaké časti.

Do misky pridáme maslo, cukor a pomarančovú esenciu.

 

 

Mixérom vyšľaháme. Pridáme žĺtky a chvíľku prešľaháme.

Potom počas šľahania postupne po lyžiciach pridávame smotanový syr.

Potom do krému pridáme škrob a vyšľaháme.

V samostatnej miske vyšľaháme z bielkov sneh.

Penu pridáme do smotanového krému a jemne metličkou vmiešame.

 

 

Ďalej pridáme na kocky nakrájané broskyne a premiešame.

Z väčšej časti kakaového cesta odlúpime malé časti a naukladáme do formy (25 x 40 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Nalejeme krém a rovnomerne zarovnáme.

Na vrch naukladáme kúsky kakaového cesta.

Formu vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 50 minút pri teplote 180°C.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes