plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasne jemné šišky: Hotové za 5 minút, jednoduchá príprava a len z pár surovín!

Svieže a jemné šišky s jablkovou príchuťou, ktoré sa stanú vašimi obľúbenými raňajkami.

Jednoduchá a rýchla príprava, výsledok vás veľmi milo prekvapí.

 

 

Výborné šišky pripravené podľa receptu z portálu souspark.

Potrebujeme:

1 vajce

štipku soli

125 g kyslej smotany alebo prírodného jogurtu

1/2 ČL sódy bikarbóny

vanilkový cukor podľa chuti

2 PL kryštálového cukru

1 jablko

2 PL rastlinného oleja

300 g hladkej múky

Na posyp:

práškový cukor

Postup:

Do misky rozbijeme vajce, pridáme soľ, cukor, vanilkový cukor, sódu bikarbónu.

Metličkou všetko premiešame.

Ďalej pridáme za miešania jogurt a olej.

 

 

Do misky postupne preosievame múku, zamiešame.

Miešame, kým nevznikne vláčne cesto.

Cesto prikryjeme fóliou a necháme odstáť 10 minút.

 

 

Ošúpeme jablko, odstránime jadierka a nastrúhame.

Jablkovú zmes vmiešame do cesta.

Podľa chuti môžeme pridať hrozienka, prípadne iné sušené ovocie.

 

 

Cesto vložíme do vrecka, odstrihneme roh, alebo použijeme cukrárske vrecko.

V panvici zohrejeme veľké množstvo oleja.

Vytlačíme cesto z vrecka a odrežeme porciovaný kúsok nožnicami.

 

 

Za stáleho miešania smažíme šišky dozlatista z všetkých strán.

Po usmažení ich rozložíme na papierové obrúsky.

Potom preložíme na tanier a posypeme práškovým cukrom.

Môžeme ich ešte poliať čokoládou a servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes