Svieže a jemné šišky s jablkovou príchuťou, ktoré sa stanú vašimi obľúbenými raňajkami.
Jednoduchá a rýchla príprava, výsledok vás veľmi milo prekvapí.
Výborné šišky pripravené podľa receptu z portálu souspark.
Potrebujeme:
1 vajce
štipku soli
125 g kyslej smotany alebo prírodného jogurtu
1/2 ČL sódy bikarbóny
vanilkový cukor podľa chuti
2 PL kryštálového cukru
1 jablko
2 PL rastlinného oleja
300 g hladkej múky
Na posyp:
práškový cukor
Postup:
Do misky rozbijeme vajce, pridáme soľ, cukor, vanilkový cukor, sódu bikarbónu.
Metličkou všetko premiešame.
Ďalej pridáme za miešania jogurt a olej.
Do misky postupne preosievame múku, zamiešame.
Miešame, kým nevznikne vláčne cesto.
Cesto prikryjeme fóliou a necháme odstáť 10 minút.
Ošúpeme jablko, odstránime jadierka a nastrúhame.
Jablkovú zmes vmiešame do cesta.
Podľa chuti môžeme pridať hrozienka, prípadne iné sušené ovocie.
Cesto vložíme do vrecka, odstrihneme roh, alebo použijeme cukrárske vrecko.
V panvici zohrejeme veľké množstvo oleja.
Vytlačíme cesto z vrecka a odrežeme porciovaný kúsok nožnicami.
Za stáleho miešania smažíme šišky dozlatista z všetkých strán.
Po usmažení ich rozložíme na papierové obrúsky.
Potom preložíme na tanier a posypeme práškovým cukrom.
Môžeme ich ešte poliať čokoládou a servírovať.
Dobrú chuť!