plny-hrniec_transparent_negativ.png

Včera som robila „zapečený karfiol“ ako ma ho naučila babička: Chutil nám viac, ako vyprážaný!

Výborný obed z karfiolu – rýchly, jednoduchý a veľmi chutný.

Ak chcete skúsiť niečo iné, ako vyprážaný karfiol, tento recept sa rozhodne oplatí vyskúšať.

 

 

Karfiol nie je nasiaknutý tukom a v kombinácii s cesnakom a kyslou smotanou chutí naozaj fantasticky.

Recept sme našli na strínke KETKES Kitchen Recipes.

Potrebujeme:

varený karfiol

300 g kyslej smotany ALEBO jogurtu

mletá červená paprika

soľ

korenie

2 strúčiky cesnaku

2,5 lyžice hladkej múky

5 lyžíc oleja

Voliteľné:

Strúhaný syr

Postup:

 

 

Karfiol si rozdelíme na ružičky.

Dáme do hrnca s osolenou vodou a varíme, kým karfiol nezmäkne.

 

 

Karfiol varíme naozaj len pár minút, nesmie byť celkom rozvarený, pretože sa ešte bude zapekať v rúre.

Uvarený karfiol scedíme a preložíme do zapekacej misy.

 

 

Pripravíme si omáčku.

Do misky dáme kyslú smotanu alebo biely jogurt.

Pridáme soľ, korenie a papriku.

 

 

Vmiešame aj pretlačený cesnak a olej.

Vymiešame, aby nám vznikla jednotná zmes.

Navrstvíme na karfiol a rozotrieme.

 

 

Pečieme prikryté pri teplote 200 stupňov 30 minút.

Potom odkryjeme a pečieme ešte 5-10 minút.

 

 

Tip:

Ak chcete, po odokrytí môžete karfiol ešte posypať strúhaným syrom.

 

 

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes