plny-hrniec_transparent_negativ.png

Základný recept na dokonalú piškótu, ktorý by mala poznať každá gazdinka: Vďaka tomuto receptu sa vám korpus vždy podarí!

Tento recept zo skarbnychka-retseptiv.com.ua na klasickú piškótu je základom všetkých tort. Najdôležitejšie je dobre vyšľahať vaječnú hmotu a upečiete zaručene nadýchaný a jemný piškótový korpus. 

Potrebujeme:

1 šálku múky

1 šálku kryštálového cukru

5 vajec

štipku soli

vanilkový cukor podľa chuti

1 – 2 PL kukuričného škrobu

Postup:

Začneme šľahať vajcia so štipkou soli na malých otáčkach, potom zvýšime otáčky. Po častiach zašľahávame cukor a vanilkový cukor, kým nevznikne tuhá hmota.

Múku preosejeme, zmiešame so škrobom, premiešame a po častiach pridávame do vaječnej hmoty. Šľaháme pri nízkej rýchlosti.

Tortovú formu si pokryjeme papierom na pečenie a vylejeme do nej cesto.

Rúru si predhrejeme na 180 °C a pečieme asi 40 – 45 minút.

Ochladíme, prekrojíme, plníme a zdobíme ľubovoľným krémom, prípadne v kombinácii s ovocím.

TIP: Ak chcete dosiahnuť dokonalý korpus, môžete šľahať bielok a žĺtok oddelene a potom špachtľou jemne zmiešať do jednej hmoty v smere zdola nahor.

Základom úspechu je aj to, aby mali všetky suroviny izbovú teplotu.

 

Najlepšie recepty na dnes