Tento recept zo skarbnychka-retseptiv.com.ua na klasickú piškótu je základom všetkých tort. Najdôležitejšie je dobre vyšľahať vaječnú hmotu a upečiete zaručene nadýchaný a jemný piškótový korpus.
Potrebujeme:
1 šálku múky
1 šálku kryštálového cukru
5 vajec
štipku soli
vanilkový cukor podľa chuti
1 – 2 PL kukuričného škrobu
Postup:
Začneme šľahať vajcia so štipkou soli na malých otáčkach, potom zvýšime otáčky. Po častiach zašľahávame cukor a vanilkový cukor, kým nevznikne tuhá hmota.
Múku preosejeme, zmiešame so škrobom, premiešame a po častiach pridávame do vaječnej hmoty. Šľaháme pri nízkej rýchlosti.
Tortovú formu si pokryjeme papierom na pečenie a vylejeme do nej cesto.
Rúru si predhrejeme na 180 °C a pečieme asi 40 – 45 minút.
Ochladíme, prekrojíme, plníme a zdobíme ľubovoľným krémom, prípadne v kombinácii s ovocím.
TIP: Ak chcete dosiahnuť dokonalý korpus, môžete šľahať bielok a žĺtok oddelene a potom špachtľou jemne zmiešať do jednej hmoty v smere zdola nahor.
Základom úspechu je aj to, aby mali všetky suroviny izbovú teplotu.