plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prvotriedna pomazánka (nielen) na chlebíčky – karfiol, cesnak a domáca majonéza: Zmizne aj pečivo zo včera, 10 minút a môžete natierať!

Výborná domáca nátierka z karfiolu a rýchlej jogurtovej majonézy, je naozaj fantastická.

Výborná domáca nátierka z karfiolu a rýchlej jogurtovej majonézy, je naozaj fantastická.

Potrebujeme:

  • 1 karfiol cca 600 až 700 g
  • 150 g domácej majonézy (2 žĺtky, 2 čajové lyžičky horčice, 100 ml slnečnicového oleja, soľ, trochu citrónovej šťavy . všetko spolu rozmixovať)
  • 150 g bieleho jogurtu (najlepšie gréckeho)
  • soľ, čerstvo zomleté ​​čierne korenie
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Zelená vňať (petržlen, zelená cibuľa)

Postup:

Karfiol rozdelíme na ružičky, umyjeme a dáme variť do slanej vody. Karfiol by mal byť mäkký. Karfiol prepláchneme studenou vodou. Čo sa týka domácej majonézy, tú pripravíme za 60-sekúnd. 2 žĺtky, 2 lyžičky horčice, 100 ml oleja rozmixujeme. pridáme soľ, korenie, pretlačený cesnak, jogurt a už len lyžičkou premiešame. Majonézu zmiešame s rozmixovaným, alebo popučeným karfiolom.

Dôležitá informácia: Karfiol musí byť dobre chladený, aby nedošlo k zrazeniu zálievky!

zdroj: savoriurbane

Najlepšie recepty na dnes