zdroj: chefkoch
Na cesto:
100 g maslo alebo margarín
200 g kr. cukor
2 vajcia
375 g hl. múka
1 lyžička prášok do pečiva
1 ks. vanilkový cukor
Náplň:
1 kg jemného tvaroh
275 g cukor (môže byť kryštáľ alebo prášok)
1 ks. vanilkový cukor
4 vajcia
200 g kyslá smotana
100 ml olej
300 ml mlieko
1 ks. Pudingový prášok (vanilka)
Ďalej
2 plechovky Mandarinka
1 ks tortové želé číre
Postup:
Predhrejte rúru na teplotu 190 ° C.
Z prísad na cesto pripravte jednotné cesto. Vymastite plech na pečenie maslom navrstvite doň natenko vyvaľkané cesto.
Sceďte mandarínky.
Zostávajúce ingrediencie zmiešajte, okrem mandarínok a natrite na cesto. Potom naň rozložte mandarínky. Pečieme v peci pri teplote 190 ° C približne 45 minút.
Po ochladení pripravte želé podľa návodu na obale a nalejte na koláč (želé môžete klasicky vo vode, alebo v mandarínkovej šťave).