plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už ste niekedy jedli chlieb z kondenzovaného mlieka? Neskutočne jemná a mäkký ako obláčik!

Vynikajúci recept na pečivo z kondenzovaného mlieka!

Pripravte si doma chlieb, ktorý je taký jemný a nadýchaný, že sa vám bude roztápať na jazyku.

Odkedy som vyskúšal tento fantastický recept, chlieb už v obchode nekupujem.

Unikátny recept na výnimočný jemný chlieb z youtube kanála Qiong Cooking.

Potrebujeme:

1 vajce

3 PL sladeného kondenzovaného mlieka (60 g)

1 ČL instantného droždia (3 g)

0,6 šálky mlieka (140 ml)

2 šálky chlebovej alebo hladkej múky (300 g)

1/2 ČL soli (3 g)

2 PL neosoleného masla (28 g)

Postup:

Do misky rozbijeme vajce.

Pridáme kondenzované mlieko.

Nasypeme droždie.

Nalejeme mlieko a špachtľou vymiešame.

Pridáme múku a soľ.

Dôkladne premiešame.

Potom cesto vymiesime rukou.

Vytvarujeme guľu.

Misku prikryjeme a necháme 20 minút odpočívať.

Po uplynutí doby preložíme cesto na stôl.

Roztiahneme ho prstami a do cesta vmiešame zmäknuté maslo.

Potom vypracujeme hladké cesto.

Vytvarujeme guľu.

Potom cesto prikryjeme miskou a necháme kysnúť asi hodinu.

Po uplynutí doby vytlačíme z cesta vzduch a rozdelíme na 6 častí.

Každú časť cesta zaokrúhlime.

Prikryjeme fóliou a necháme 15 minút odpočívať.

Po uplynutí doby cesto stlačíme a vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika.

Jednu stranu cesta postláčame prstami (viď video).

Potom cesto zrolujeme a vyvaľkáme dlhý pás.

Cesto vložíme do zapekacej formy (20 x 20 cm).

Formu s cestom prikryjeme fóliou a necháme kysnúť asi 50 minút.

Po nakysnutí potrieme vrch vajíčkom.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 170°C.

Pečieme asi 20 minút.

Po upečení potrieme vrch maslom alebo kondenzovaným mliekom.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes