Šťavnatý krémový koláč s jahodami, za ktorú vás budú vaši najbližší a návšteva nosiť na rukách.
Neodolateľne chutná a šťavnatá pochúťka, ktorá u nás (nielen) v sezóne jahôd nesmie nikdy chýbať.
Úžasný recept na krémový jahodový koláč z youtube kanála Dolci Sapori.
Potrebujeme:
500 g jahôd
1 PL kryštálového cukru
šťavu z 1/2 citróna
Na cesto:
3 vajcia
štipku soli
70 g kryštálového cukru
40 ml rastlinného oleja
50 ml mlieka
8 g vanilkového cukru
10 g prášku do pečiva
125 g hladkej múky špeciál
Na krém:
500 ml mlieka
40 g vanilkového pudingu
1 PL kukuričného škrobu
1 PL kryštálového cukru
Postup:
Jahody nakrájame na kocky a vložíme do misky.
Z citróna vytlačíme šťavu. Nalejeme do misky s jahodami.
Pridáme cukor, premiešame a necháme odstáť.
Do misky rozbijeme vajcia. Nasypeme cukor a soľ.
Nakoniec pridáme vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.
Nalejeme olej, mlieko a prešľaháme.
Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.
Mixérom vyšľaháme.
Cesto nalejeme do zapekacej formy vymastenej maslom.
Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C.
Cesto pečieme 30 minút. Po upečení poprepichujeme cesto so špáradlom.
Polejeme mliekom a necháme vychladnúť.
Do hrnca nalejeme mlieko. Pridáme puding a škrob.
Ďalej pridáme cukor a metličkou vymiešame.
Povaríme na miernom ohni a miešame, kým krém nezhustne.
Horúci krém nalejeme na cesto a rovnomerne rozotrieme.
Necháme vychladnúť.
Cez sitko precedíme šťavu z jahôd.
Do šťavy pridáme 70 ml vody, lyžičku kukuričného škrobu a lyžicu kryštálového cukru.
Dôkladne premiešame.
Na stredne nízkej teplote počas miešania varíme, kým zmes nezhustne.
Šťavu nalejeme na krém a rozotrieme.
Nakoniec na vrch naukladáme jahody.
Necháme vychladnúť v chladničke a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: