plny-hrniec_transparent_negativ.png

2 surové ZEMIAKY len nastrúham a pripravujem takto aj trikrát do týždňa: Najväčšia delikatesa, na mäso si ani nespomeniete!

Tento zemiakový recept vás ohúri svojou neopísateľne lahodnou chuťou a budete ho chcieť konzumovať znovu a znovu.

Jednoduchá a lacná večera, ktorú pripravíte z bežne dostupných surovín.

 

 

Tento zemiakový koláč vás ohúri svojou neopísateľne lahodnou chuťou a budete ho chcieť konzumovať znovu a znovu.

Úžasný recept na lahodný zemiakový koláč z youtube kanála Gözde Yemek Tarifleri.

Potrebujeme:

Na cesto:

2 vajcia

1 šálku jogurtu alebo kefíru (200 ml)

2 PL olivového oleja

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL soli

1,5 šálky hladkej múky (180 g)

Na povrch:

2 zemiaky

2 póry

mleté čierne korenie

mletú papriku

2 PL olivového oleja

100 g syra čedar

petržlenovú vňať

soľ

Postup:

Ošúpané a umyté zemiaky nahrubo nastrúhame. Nastrúhané zemiaky vložíme do misky s vodou.

Premiešame a necháme odstáť.

 

 

Do samostatnej misky rozbijeme vajcia.

Pridáme jogurt a metličkou vymiešame.

Potom do zmesi pridáme, olej, prášok do pečiva a soľ.

Nasypeme múku a miešame, kým nevznikne homogénna zmes.

Papier na pečenie namočíme do vody a vystelieme ním plech na pečenie.

Nalejeme cesto a rovnomerne zarovnáme.

 

 

Bielu časť z póru nakrájame na malé plátky.

Z nastrúhaných zemiakov vytlačíme prebytočnú tekutinu.

Vložíme do misky s pórom, ochutíme čiernym korením, soľou a mletou paprikou.

Pridáme olej a všetko spolu zmiešame.

Zemiakovú zmes nanesieme na vrch cesta a uhladíme.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 30 minút pri teplote 200°C.

Po uplynutí doby na vrch nastrúhame syr.

Vložíme späť do rúry a pečieme ešte 15 minút.

Po upečení posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes