plny-hrniec_transparent_negativ.png

Torta, ktorá sa rozplýva na jazyku: Tvarohovo-ovocný dezert s orechmi, do ktorého sa zbláznite!

Napriek tomu, že torta vyzerá náročná na prípravu a bohatá na ingrediencie, nenechajte sa zmiasť.

Kombinácia tvarohového krému, orechov a čerešní dodáva torte nezameniteľnú chuť.

 

 

Vynikajúci recept na krémovú tortu s čerešňami z youtube kanála Deliziose ricette di Katrine.

Potrebujeme:

25 g vlašských orechov

25 g mandlí

40 g práškového cukru

200 g hladkej múky

70 g masla

50 g jogurtu

5 žĺtkov

500 g mrazených čerešní

100 g kukuričného škrobu

150 ml vody

500 g tvarohu

330 g kryštálového cukru

1 ČL vanilkového cukru

5 bielkov

citrónovú kôru

štipku soli

práškový cukor

 

 

Postup:

Do nádoby od mixéra pridáme vlašské orechy.

Pridáme mandle.

Pomelieme a presypeme do misky.

 

 

Pridáme práškový cukor.

Cez sitko preosejeme múku.

Metličkou premiešame.

 

 

Potom do zmesi nastrúhame maslo.

Rukami premiešame.

Pridáme jogurt.

 

 

Potom pridáme jeden žĺtok.

Špachtľou premiešame a rukou vymiesime cesto.

Cesto vložíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Potom cesto roztiahneme po celej ploche a vytvarujme okraje vysoké 3 cm.

Do hrnca vložíme mrazené čerešne.

Pridáme 100 g cukru a hrniec preložíme na sporák.

 

 

Na ohni miešame, kým sa cukor nerozpustí.

Do menšej misky pridáme 50 g škrobu.

Zalejeme vodou a premiešame.

 

 

Škrob nalejeme do hrnca s čerešňami.

Počas miešania varíme 6-7 minút.

Čerešňový krém vložíme do formy s cestom a rozotrieme.

 

 

Do hlbokej misky pridáme tvaroh.

Pridáme 130 g cukru.

Nastrúhame citrónovú kôru.

 

 

Pridáme vanilkový cukor.

Potom pridáme 4 žĺtky.

Mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Nasypeme 50 g škrobu a opäť vyšľaháme.

Krém nanesieme na čerešňovú zmes vo forme a rozotrieme po celej ploche.

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C 40 minút.

 

 

Do samostatnej misky pridáme bielky.

Pridáme soľ.

Počas šľahania mixérom postupne pridáme 100 g cukru.

 

 

Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Pomocou trysky vytvoríme na vrchu torty vzory.

Tortu vložíme do rúry.

 

 

Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

Po vybratí z rúry posypeme vrch práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes