Napriek tomu, že torta vyzerá náročná na prípravu a bohatá na ingrediencie, nenechajte sa zmiasť.
Kombinácia tvarohového krému, orechov a čerešní dodáva torte nezameniteľnú chuť.
Vynikajúci recept na krémovú tortu s čerešňami z youtube kanála Deliziose ricette di Katrine.
Potrebujeme:
25 g vlašských orechov
25 g mandlí
40 g práškového cukru
200 g hladkej múky
70 g masla
50 g jogurtu
5 žĺtkov
500 g mrazených čerešní
100 g kukuričného škrobu
150 ml vody
500 g tvarohu
330 g kryštálového cukru
1 ČL vanilkového cukru
5 bielkov
citrónovú kôru
štipku soli
práškový cukor
Postup:
Do nádoby od mixéra pridáme vlašské orechy.
Pridáme mandle.
Pomelieme a presypeme do misky.
Pridáme práškový cukor.
Cez sitko preosejeme múku.
Metličkou premiešame.
Potom do zmesi nastrúhame maslo.
Rukami premiešame.
Pridáme jogurt.
Potom pridáme jeden žĺtok.
Špachtľou premiešame a rukou vymiesime cesto.
Cesto vložíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Potom cesto roztiahneme po celej ploche a vytvarujme okraje vysoké 3 cm.
Do hrnca vložíme mrazené čerešne.
Pridáme 100 g cukru a hrniec preložíme na sporák.
Na ohni miešame, kým sa cukor nerozpustí.
Do menšej misky pridáme 50 g škrobu.
Zalejeme vodou a premiešame.
Škrob nalejeme do hrnca s čerešňami.
Počas miešania varíme 6-7 minút.
Čerešňový krém vložíme do formy s cestom a rozotrieme.
Do hlbokej misky pridáme tvaroh.
Pridáme 130 g cukru.
Nastrúhame citrónovú kôru.
Pridáme vanilkový cukor.
Potom pridáme 4 žĺtky.
Mixérom vyšľaháme krém.
Nasypeme 50 g škrobu a opäť vyšľaháme.
Krém nanesieme na čerešňovú zmes vo forme a rozotrieme po celej ploche.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C 40 minút.
Do samostatnej misky pridáme bielky.
Pridáme soľ.
Počas šľahania mixérom postupne pridáme 100 g cukru.
Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.
Pomocou trysky vytvoríme na vrchu torty vzory.
Tortu vložíme do rúry.
Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
Po vybratí z rúry posypeme vrch práškovým cukrom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU