Príprava chutného a sýteho jedla pre celú rodinu nemusí zabrať celé popoludnie.
Jedlo, ktoré je kombináciou zemiakov a lahodnej mäsovo-zeleninovej plnky, je rýchle na prípravu a nezruinuje vašu peňaženku.
Jednoduchý recept na zemiakovo-mäsovú lahôdku z portálu smakosze.
Potrebujeme:
asi 500 g zemiakov
450 g mletého bravčového mäsa
1 červenú papriku
1 paradajku
1 strednú cibuľu
2 strúčiky cesnaku
100 g obľúbeného syra
30 g masla
40 g paradajkovej pasty
1/2 ČL čili
soľ a korenie podľa chuti
repkový olej na vysmážanie
kôpor (voliteľné)
petržlenovú vňať
Postup:
Zemiaky očistíme.
Umyjeme.
Nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vriacej vode do mäkka.
Cibuľu ošúpeme.
Nakrájame na kocky.
Na panvici zohrejeme olej a osmažíme cibuľu.
Pridáme prelisovaný cesnak.
Papriku nakrájame na kocky.
Vložíme do panvice.
Nakoniec pridáme mleté mäso.
Dôkladne premiešame.
Všetko osmažíme, dochutíme soľou, korením a čili.
Paradajky ošúpeme.
Nakrájame a pridáme na panvicu.
Pridáme paradajkovú pastu.
Premiešame a dusíme na miernom ohni 5 minút.
Potom panvicu odstavíme zo sporáka.
Zemiaky roztlačíme na kašu.
Pridáme maslo a nasekaný kôpor.
Vyformujeme malé guľky a sploštíme ich.
Preložíme ich na olejom vymastený plech.
V strede každej placky vytvarujeme jamku.
Nasypeme strúhaný syr.
Pridáme mäsovú plnku.
Vrch posypeme syrom.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 10 minút pri teplote 200°C.
Po vybratím z rúry posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Tip redakcie: Pokrm bude ešte lacnejší, ak mleté mäso nahradíte sójovým granulátom namočeným v zeleninovom vývare.
Pridaním margarínu namiesto masla do zemiakov a použitím rastlinného syra môžete pripraviť vegánsku verziu jedla.
Prajeme vám dobrú chuť!