plny-hrniec_transparent_negativ.png

Urobila som tortový krém BEZ GRAMU cukru a smotany: Tak sladký a hustý, že si to nikto nevšimol!

Vynikajúci krém úplne bez cukru.

Ak ste si mysleli, že stabilný a hustý tortový krém musí obsahovať tučnú smotanu a cukor, mýlili ste sa.

 

 

Ukazuje sa, že rovnako lahodný krém môže byť vyrobený v oveľa ľahšej verzii.

Takmer každý tradičný recept na tortový krém je založený na šľahačke, masle alebo mascarpone.

Portál mojegotowanie prezradil recept na výborný tortový krém bez cukru a smotany.

Okrem toho zvyčajne musíte pridať veľa cukru a v dôsledku toho sa hotová hmota ukáže ako dosť kalorická.

Ukazuje sa však, že to tak nemusí byť.

 

 

Môžete to urobiť šikovnejšie a získate rovnako lahodný a hustý krém bez gramu cukru a smotany.

Je taký ľahký, že ho môžete jesť bez pocitu viny.

Pozrite sa, aké je to jednoduché.

 

 

Ako vyrobiť tortový krém bez smotany a cukru?

Na prípravu lahodného tortového krému bez gramu cukru a smotany stačí obe tieto ingrediencie nahradiť ľahšími náhradami a v tejto úlohe použijeme hustý prírodný jogurt a erytritol.

Pokiaľ ide o jogurt, pre tento recept by ste mali zvoliť čo najhustejší, najlepšie grécky typ.

 

 

Budete však potrebovať niečo, čo to celé spojí do hustej a krémovej hmoty, preto siahnite po 1 polievkovej lyžici želatíny a troche horúcej vody.

Táto jednoduchá trojica úplne postačí na vytvorenie chutnej hmoty, ktorá ani v horúčavách nebude stekať z koláča či koláča.

 

 

Ak však máte radi krémy s rôznymi príchuťami, nebojte sa experimentovať s prísadami.

Jogurtový tortový krém

Základný recept na jogurtový krém možno samozrejme obohatiť o rôzne doplnky.

 

 

Ak to chcete urobiť, jednoducho do zmesi pridajte svoje obľúbené ovocie, zvoľte inú príchuť cesta alebo krému.

Skvelo tu poslúžia napríklad jahody, maliny či čučoriedky.

 

 

Skvelým nápadom bude aj trocha škorice, náznak vanilky alebo pár lyžičiek kakaa (v tomto prípade tiež zvýšime množstvo sladidla, aby sa vyrovnala horkosť).

Vyberte si teda svoje obľúbené príchute a pripravte si rôzne kompozície vrstvených tort a dezertov.

 

 

Uvidíte, že klasický tvarohový krém sa stane minulosťou.

Recept

Ingrediencie:

2 veľké šálky gréckeho jogurtu (800 g)

 

 

3-4 polievkové lyžice erytritolu

1 polievková lyžica želatíny

Príprava:

Želatínu zalejeme trochou horúcej vody, poriadne premiešame a na chvíľu odstavíme.

 

 

Medzitým zmiešajte grécky jogurt s erytritolom (pridajte dostatočné množstvo, aby ste dosiahli požadovanú sladkosť).

Keď sa sladidlo dobre rozpustí, pridajte napučanú želatínu a všetko premiešajte pri nízkej rýchlosti mixéra.

Ak chcete získať kakaový alebo ovocný krém, pridajte svoje obľúbené prísady a všetko znova premiešajte.

 

 

Potom dajte krém na chvíľu do chladničky a až po vychladnutí ho dajte na tortu alebo zákusok.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes