plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodné „Karamelové rezy“ s čokoládou a jemným krémom: Tento zákusok musíte ochutnať!

Recept na rýchly čokoládový dezert. Úžasne jemná karamelová pochúťka!

Neuveriteľne chutný dezert z nadýchaného cesta a karamelového krému, ktorý vám rozjasní deň.

 

 

U nás doma je hitom, takže ho pripravujeme pomerne často a ani hostia ním nikdy nepohrdnú.

Fantasticky rýchly recept na jemný krémový dezert, ktorý si rozhodne zamilujete.

Potrebujeme:

5 bielkov

8 g vanilkového cukru

trochu soli

150 g kryštálového cukru

5 žĺtkov

120 g hladkej múky

30 g kakaového prášku

1 ČL prášku do pečiva

50 g vriacej vody

Na karamel:

200 g kryštálového cukru

120 g smotany na šľahanie

50 g masla

Na krém:

200 g smotany na šľahanie

600 g smotanového syra

Na polevu:

120 g čokolády

60 g masla

Na ozdobenie:

toffifee

Postup:

Do misky pridáme bielky.

Pridáme vanilkový cukor.

Potom pridáme štipku soli a mixérom vyšľaháme.

 

 

Počas šľahania pridáme cukor.

Do vyšľahanej peny pridáme žĺtky a vymiešame.

Do samostatnej misky pridáme múku.

Nasypeme kakao a prášok do pečiva.

Lyžičkou premiešame.

Kakaovú zmes preosejeme do misky s vajíčkovým krémom.

 

 

Metličkou jemne premiešame.

V miske zmiešame lyžicu krému s vriacou vodou.

Nalejeme do misky s kakaovým krémom a zamiešame.

Cesto nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C.

Pečieme 35 minút.

 

 

Do panvice nasypeme cukor.

Varíme, kým nevznikne karamel.

Pridáme smotanu a zamiešame.

Potom pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí.

Z upečeného cesta odstránime papier a vodorovne prekrojíme na polovicu.

Do samostatnej misky nalejeme smotanu a pridáme smotanový syr.

 

 

Mixérom vyšľaháme.

Väčšinu karamelu (časť si necháme na dozdobenie a medzi vrstvy) nalejeme do misky so smotanovým krémom a vyšľaháme.

Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme krém na cesto.

Potom cukrárskym vreckom nanesieme vrstvu karamelu a nakoniec nanesieme ešte jednu vrstvu karamelovo-smotanového krému (trochu si odložíme na ozdobenie).

Krém zarovnáme, položíme cesto a nakrájame.

Do misky pridáme nalámanú čokoládu a maslo.

 

 

Roztopíme a dobre premiešame.

Čokoládovú polevu nanesieme na vrch dezertu.

Nakoniec ozdobíme zvyšným krémom, karamelom a toffifee.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes