Neuveriteľne chutný dezert z nadýchaného cesta a karamelového krému, ktorý vám rozjasní deň.
U nás doma je hitom, takže ho pripravujeme pomerne často a ani hostia ním nikdy nepohrdnú.
Fantasticky rýchly recept na jemný krémový dezert, ktorý si rozhodne zamilujete.
Potrebujeme:
5 bielkov
8 g vanilkového cukru
trochu soli
150 g kryštálového cukru
5 žĺtkov
120 g hladkej múky
30 g kakaového prášku
1 ČL prášku do pečiva
50 g vriacej vody
Na karamel:
200 g kryštálového cukru
120 g smotany na šľahanie
50 g masla
Na krém:
200 g smotany na šľahanie
600 g smotanového syra
Na polevu:
120 g čokolády
60 g masla
Na ozdobenie:
toffifee
Postup:
Do misky pridáme bielky.
Pridáme vanilkový cukor.
Potom pridáme štipku soli a mixérom vyšľaháme.
Počas šľahania pridáme cukor.
Do vyšľahanej peny pridáme žĺtky a vymiešame.
Do samostatnej misky pridáme múku.
Nasypeme kakao a prášok do pečiva.
Lyžičkou premiešame.
Kakaovú zmes preosejeme do misky s vajíčkovým krémom.
Metličkou jemne premiešame.
V miske zmiešame lyžicu krému s vriacou vodou.
Nalejeme do misky s kakaovým krémom a zamiešame.
Cesto nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C.
Pečieme 35 minút.
Do panvice nasypeme cukor.
Varíme, kým nevznikne karamel.
Pridáme smotanu a zamiešame.
Potom pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí.
Z upečeného cesta odstránime papier a vodorovne prekrojíme na polovicu.
Do samostatnej misky nalejeme smotanu a pridáme smotanový syr.
Mixérom vyšľaháme.
Väčšinu karamelu (časť si necháme na dozdobenie a medzi vrstvy) nalejeme do misky so smotanovým krémom a vyšľaháme.
Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme krém na cesto.
Potom cukrárskym vreckom nanesieme vrstvu karamelu a nakoniec nanesieme ešte jednu vrstvu karamelovo-smotanového krému (trochu si odložíme na ozdobenie).
Krém zarovnáme, položíme cesto a nakrájame.
Do misky pridáme nalámanú čokoládu a maslo.
Roztopíme a dobre premiešame.
Čokoládovú polevu nanesieme na vrch dezertu.
Nakoniec ozdobíme zvyšným krémom, karamelom a toffifee.
Prajeme vám dobrú chuť!