plny-hrniec_transparent_negativ.png

Máme recept na nejlepší letný dezert – Želé rezy so smotanou a jahodami na ktoré nikdy nezabudnete!

Najznámejší letný koláč, ktorý sa rozplýva v ústach. Chutný koláč za 15 minút!

Rýchly krémový jahodový koláč, ktorý sa stane hitom tohto leta.

 

 

Tak lahodný a šťavnatý koláčik na akúkoľvek príležitosť ste ešte nejedli.

Vynikajúci recept na osviežujúci jahodový koláč z youtube kanála Die besten Rezepte.

Potrebujeme:

Na cesto:

3 vajcia

90 g kryštálového cukru (6 PL)

štipku soli

8 g vanilkového cukru (1 ČL)

 

 

90 g hladkej múky (1/2 šálky + 1 PL)

1 ČL prášku do pečiva

Na krém:

2 PL strúhaného kokosu

150 ml mlieka (3/5 šálky)

100 g kryštálového cukru (1/2 šálky)

600 g smotanového syra (2,5 šálky)

300 g smotany na šľahanie (1,5 šálky)

300 g jahôd (2 šálky)

Na želé:

300 g jahôd (2 šálky)

1 balenie želé (čerešňová príchuť)

500 ml vriacej vody (2 šálky)

Postup:

Do hlbokej misky pridáme vajcia. Nasypeme vanilkový cukor, pridáme cukor a soľ.

 

 

Mixérom vyšľaháme. Do zmesi postupne preosejeme múku s práškom do pečiva.

Metličkou jemne premiešame.

Cesto nalejeme do zapekacej formy (28 x 18 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Formu vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení necháme cesto vychladnúť a vyberieme ho z formy.

Do misky s kokosom nalejeme horúce mlieko a premiešame. Necháme 10 minút odstáť.

Jahody nakrájame na polovicu. Do samostatnej misky pridáme smotanový syr a smotanu.

Pridáme scedený kokos.

 

 

Potom pridáme cukor a mixérom vyšľaháme krém.

Do krému pridáme 300 g jahôd a zamiešame.

Cesto vložíme do formy vystlanej fóliou a pokvapkáme mliekom.

Na cesto rovnomerne rozotrieme krém.

Vložíme na hodinu do chladničky.

Do misky so želé nalejeme vriacu vodu a dobre zamiešame.

 

 

Na vrch koláča naukladáme 300 g jahôd.

Nakoniec zalejeme želé a vložíme na 4 hodiny do chladničky.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes