Pripravte si doma jemné, vzdušné a veľmi chutné sušienky.
Na prípravu týchto koláčikov budete potrebovať veľmi málo času a surovín.
Úžasný recept na jemné domáce koláčiky z nekysnutého cesta z portálu retete-usoare.
Potrebujeme:
(na 24 kusov)
2 vajcia
140 g masla
60 g kryštálového cukru (2,5 PL)
50 ml mlieka
15 g čerstvého droždia
380 g hladkej múky
štipku soli
vanilkový cukor
Postup:
Teplé mlieko nalejeme do misky.
Pridáme rozdrobené droždie a lyžičku cukru z celkového množstva.
Všetko spolu zmiešame a necháme 10 minút odstáť.
V samostatnej miske vyšľaháme zmäknuté maslo so zvyšným cukrom, soľou a vanilkovým cukrom.
Mixérom šľaháme na strednej rýchlosti 3-4 minúty, kým nezískame nadýchanú a homogénnu kompozíciu.
Potom postupne pridávame po jednom vajci izbovej teploty.
Dobre premiešame mixérom.
Pridáme kváskovú zmes.
A premiešame mixérom.
Potom postupne pridávame vopred preosiatu múku.
Cesto najprv vymiesime vareškou.
Potom ho miesime rukami, kým nebude mäkké a nelepivé.
Cesto rozvaľkáme pomocou valčeka na obdĺžnikovú plochu s hrúbkou asi 1 cm.
Povrch posypeme práškovým cukrom.
Cesto nakrájame krájačom na pizzu na obdĺžniky rovnakej veľkosti.
A poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Sušienky prekryjeme fóliou a necháme 15-20 minút odpočívať.
Potom ich pečieme 15 minút v rúre predhriatej na 180°C.
Po upečení necháme koláčiky vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!