plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jedlo chudobných ŠPANIELOV: Táto fazuľa je tak chutná, že schová do vrecka aj mäso – lacné a neskutočne chutné!

Naša fazuľová polievka je nielen zdravá, ale aj jednoduchá na prípravu a hlavne veľmi chutná.

Sýta polievka, ktorá ulahodí každému.

 

 

Nenáročný recept na chutnú fazuľovú polievku z youtube kanála Gorka Barredo.

Potrebujeme:

400 g bielej fazule

1 červenú papriku

1 zelenú papriku

2 strúčiky cesnaku

 

 

2 paradajky

1 cibuľu

1 PL mletej údenej sladkej papriky

soľ

mleté čierne korenie

1 PL olivového oleja

 

 

Postup:

Do misky pridáme fazuľu.

Nalejeme vodu až po okraj.

Fazuľu necháme odstáť cez noc pri izbovej teplote.

 

 

Na druhý deň pridáme do hrnca fazuľu aj s vodou, v ktorej bola namočená.

Cesnak nakrájame na tenké plátky.

Pridáme do hrnca.

 

 

Cibuľu ošúpeme.

Nakrájame na veľké kocky.

Vložíme do hrnca.

 

 

Červenú a zelenú papriku nakrájame na malé kocky.

Pridáme do hrnca.

Potom pridáme mletú papriku.

 

 

Pridáme olivový olej.

Posolíme.

Dochutíme čiernym korením.

 

 

Hrniec postavíme na silný oheň a premiešame.

Do paradajky spravíme jemný rez v tvare kríža.

Potom paradajky vložíme do hrnca rezom smerom nadol.

 

 

Po zovretí vody varíme ďalšie dve minúty.

Po uplynutí doby vyberieme rajčiny z hrnca.

Necháme vychladnúť, potom ich ošúpeme a nakrájame na štvrtiny.

 

 

Paradajky vložíme späť do hrnca.

Pridáme trochu vody a zamiešame.

Hrniec prekryjeme a na miernom ohni varíme 1,5 -2 hodiny (doba varenia závisí od odrody fazule).

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes