plny-hrniec_transparent_negativ.png

TALIANSKA fazuľová polievka: Kto ju raz skúsi uvariť, už NIKDY nebude NAMÁČAŤ fazuľu cez noc!

Vynikajúci recept na originálnu taliansku polievku.

 

 

Na tejto polievke je fantastická nielen chuť, ale aj to, že pri jej príprave nemusíte namáčať fazuľu. Vďaka jednoduchému triku zmäkne behom krátkeho času.

Potrebujeme:

200 g suchá fazuľa biela

750 ml voda

2 mrkvy

1 ks cibuľa

3 strúčiky cesnaku

1/2 ks petržlen

500 ml olúpané a rozdrvené paradajky

2 stonky zeleru

400 g údená krkovička

2 bobkové listy

korenie čierne mleté

soľ

1 ks chili paprička

Čerstvá petržlenová vňať

Postup:

Na tomto recepte je fantastické to, že nemusíte namáčať fazuľu cez noc.

 

 

Postupujte nasledovne:

Nachystajte si hrniec so širším dnom a nechajte v ňom zovrieť 500 ml vody.

Pridajte suchú bielu fazuľu.

Po 5 minútach odstavte a prikryte pokrievkou.

 

 

Nechajte takto stáť 1 a pol hodiny.

Medzitým si prirpavte všetky ostatné prísady na polievku.

Nakrájajte nadrbno cibuľu, cesnak, mrkvu, petržlen aj zelerové stonky.

 

 

Na panvici zahrejte olivový olej.

Na oleji orestujte postupne cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlen. Restujte asi 5 minút.

Potom pridajte nakrájanú krkovičku, zelerové stonky a restujte asi 10 minút.

 

 

Pridajte olúpané a nakrájané rajčiny a bobkové listy. Na miernom ohni nechajte bublať cca 10min.

Pridajte fazuľu aj s vodou, v ktorej sa varila, dolejte ešte podľa potreby 250ml vody, priveďte do varu, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni nechajte variť asi hodinu.

Podľa potreby podlejte vodou.

 

 

Keď je už zelenina mäkká, nakrájajte na malé kúsky mäsko a vložte naspäť do polievky.

Posypte čerstvou petržlenovou vňatkou.

Osolte až nakoniec, lebo dosť soli pustí údená krkovička.

 

 

Pridajte čerstvo namleté čierne korenie a môžete podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes