Prevratný recept na lahodné pečené fašírky so sladkokyslou omáčkou s nádychom pikantnosti.
Zaručene sa vám jedna porcia bude máliť!
Famózny recept na najlahodnejšie fašírky v omáčke z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.
Potrebujeme:
800 g mletého mäsa
1/2 šálky ryže
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
2 PL paradajkovej pasty
200 ml vody
1 PL hladkej múky
1 PL horčice
1 PL čili (voliteľné)
1 PL kryštálového cukru
soľ
mleté čierne korenie
petržlenovú vňať
maslo
Postup:
Najprv nakrájame cibuľu na kocky.
V hlbokej panvici zahrejeme rastlinný olej.
Vložíme nakrájanú cibuľu. Na tvrdej podložke nožom roztlačíme cesnak.
Nadrobno ho nasekáme. Počkáme, kým sa usmaží cibuľa.
Do misky s mletým mäsom pridáme uvarenú ryžu.
Pridáme soľ. Dochutíme čiernym korením a keď cibuľa zmäkne, vložíme do panvice cesnak.
Na tvrdej podložke nasekáme trochu petržlenovej vňate.
Pridáme ju do misky s mäsom.
Potom pridáme osmaženú cibuľu s cesnakom.
Všetko spolu rukou dôkladne zmiešame.
V hrnci roztopíme maslo.
Pridáme múku.
Počas miešania smažíme na miernom ohni.
Potom pridáme paradajkovú pastu.
Miešame a smažíme, kým zmes nezhustne.
Postupne počas miešania pridávame vodu.
Potom pridáme maslo, horčicu a zamiešame.
Omáčku dochutíme soľou, čiernym korením a čili.
Nakoniec pridáme cukor.
Zamiešame a smažíme do bodu varu.
V prípade potreby dolejeme vodu.
Z mäsovej zmesi v rukách vytvarujeme guľky.
Vložíme do panvice.
Fašírky zalejeme omáčkou.
Neprikrytú panvicu vložíme do rúry rozohriatej na 180°C.
Pečieme približne hodinu.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: