plny-hrniec_transparent_negativ.png

Švajčiarska roláda z cesta jemného ako pavučinka: EXKLUZÍVNY recept od profi cukrárky!

Fantastická roláda s čokoládovým krémom a nesmierne ľahučkým a jednoduchým cestom.

Ak máte radi špeciálne dezerty, ktoré ale zvládnete rýchlo pripraviť, tento recept si určite zapíšte.

 

 

Recept mám od vyhlásenej profíčky – cukrárky Anny Stanekovej, ktorá sa profesionálnemu pečeniu venuje už viac ako 40 rokov.

Potrebujeme:

Cesto:

4 ks vajce

80 g kryštálový cukor

80 g hladká múka

1 lyžička vanilková esencia

40 ml olej

40 ml voda

1 lyžička mletá škorica

30 g kakao

1 lyžička prášok do pečiva

Krém:

 

 

60 g čokoláda

250 ml smotana na šľahanie

70 g práškový cukor

Na polevu:

Čokoládu

Trochu tuku

Postup:

Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny a odložíme bokom.

 

 

Žĺtky krátko našľaháme do peny.

Pridáme vanilkovú esenciu, pridáme vodu a olej.

Teraz vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.

Na záver už len vareškou vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.

Pripravené cesto navrstvíme na plech, na ktorý sme položili papier na pečenie.

Cesto pekne rozotrieme a upečieme.

 

 

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.

Po upečení stiahneme papier a s novým papierom zrolujeme.

Necháme vychladnúť.

Čokoládu s asi 4 lyžicami smotany ohrejeme v mikrovlnke a necháme vychladnúť.

Po vychladnutí ju primiešame do vyšľahanej šľahačky s cukrom a spojíme.

 

 

Nanesieme na cesto a zrolujeme.

Nakoniec polejeme rozpustenou čokoládou.

Odložíme do chladničky stuhnúť.

Nakoniec môžeme ešte roládu ozdobiť podľa svojich predstáv.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes