Výborné jedlo zo zemiakov a bežných prísad,ktoré určite nájdete v chladničke. Za lacný peniaz jedlo pre celú rodinu!
Tieto rezne sa dajú pripraviť na desiatky rôznych spôsobov, podľa toho, čo práve máte v chladničke. My ich robíme hlavne bez mäsa, ale môžete do nich nakrájať aj šunku, slaninku, alebo rôzne druhy zeleniny – napríklad aj karfiol, brokolicu….
Potrebujeme:
600 g zemiakov (5 zemiakov)
150 g tvrdého syra
1 strúčik cesnaku
1 polievkovú lyžicu múky
2 vajcia
Farebná paprika
Soľ, korenie podľa chuti, zelené bylinky (petržlen, kôpor, zelená cibuľka)
Postup:
U nás ide už o tradičné jedlo na Veľký piatok.
Je to starý sedliacky recept, ktorý zasýti celú rodinu a pripravíte ho z dostupných surovín.
Do veľkého kastróla alebo misky nastrúhame zemiaky, nakrájame nadrobno papriku, cesnak a syr (alebo tiež nastrúhame).
Zmiešame s vajíčkami, múkou, soľou, čiernym korením a nakrájanými bylinkami.
Získaná hmota by mala byť taká, aby sa z nej dali tvarovať jednotlivé „rezne“.
Zo získanej hmoty tvarujeme s mokrými rukami jednotlivé kúsky (ako fašírky, ale trošku roztlačiť).
Potom ich obalíme v múke alebo strúhanke.
Vložte na panvicu s olejom a nechajte opiecť dohneda z oboch strán.
Rezne sa dajú aj piecť, len treba vždy pokvapkať olejom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Cuketové rezne bez gramu mäsa: Šťavnaté a veľmi chutné – rozvoniavajú až k susedom! |