Výborný sedliacky recept, ktorý varili už naše babičky a pochutnáte si na ňom aj dnes.
Našli sme ho pre vás na youtube.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
1 vajce
300 g mletého mäsa
1 ČL hladkej múky
Na dochutenie:
1 cibuľa
soľ
korenie
paprika
cesnakový prášok
kôpor (voliteľné)
maslo a rastlinný olej (na vyprážanie)
kyslá smotana (voliteľné)
Postup:
Zemiaky si uvaríme v šupke do mäkka.
Medzitým si očistíme a nadrobno nakrájame cibuľku.
Na panvici rozpálime olej a kúsok masla.
Opražíme cibuľku.
Pridáme mleté mäso, ochutíme a dusíme, kým mäso nie je hotové.
Mäsko preložíme do misky.
Zemiaky ošúpeme a roztlačíme.
Ochutíme, pridáme vajce, múku a vypracujeme jednotné cesto.
Z cesta pomúčenými rukami formujeme jednotlivé hrubšie placky.
Mäso navrstvíme na zemiakovú zmes a zabalíme.
Takto vyzerajú hotové „koláče“.
Pečieme na pomastenej panvici z oboch strán dozlatista – môžeme piecť na oleji alebo na masle.
Nakoniec si len nadrobno nakrájame kôpor.
Posypeme hotové koláče a môžeme podávať aj so smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: