Potrebujeme:
Hlávkový šalát (alebo polníček)
5 stredne veľké kusy repy
270 g syra feta
hrsť slnečnicových semienok
omáčka:
1 čajová lyžička horčice
1 čajová lyžička medu
1 čajová lyžička citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
3 – 4 polievkové lyžice oleja
soľ a korenie
Postup:
Repu umyjeme, osušíme, zabalíme každý kúsok zvlášť do fólie a preložíme na plech. Pri teplote 200 stupňov pečieme 60 minút. Čas pečenia závisí od veľkosti repy.
Pečenú repu vyberieme z fólie a necháme ju vychladnúť. V miske zmiešame horčicu, med, citrónovú šťavu, olivový olej a pretlačený cesnak. Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Šalát preložíme na dno misky a nalejeme naň polovicu omáčky.
Potom do misy navrstvíme studenú krájanú repu, feta syr, zvyšok omáčky a posypeme opraženými semienkami. Oparžíme ich na suchej panvici.