Táto unikátna dobrota je ako stvorená pre všetkých maškrtníkov a jeden kus nikdy nestačí.
Odpaľované cesto plnené lahodným krémom si vás určite získa.
Recept je veľmi jednoduchý a s týmto postupom z youtube ho zvládnete aj vy!
Potrebujeme:
5 – 6 vajec
150 g + 50 g kryštálového cukru
70 g kukuričného škrobu
500 g mlieka
vanilín
180 g vody
90 g masla
štipku soli
130 g + 40 g hladkej múky
60 g masla
200 g šľahačkovej smotany
100 g práškového cukru
Postup:
Ako prvý si pripravíme krém.
Do hrnca si rozklepneme dve vajíčka a vymiešame ich so 150 g kryštálového cukru.
Následne zašľaháme aj kukuričný škrob, kým hmota nebude hladká.
Potom primiešame mlieko, hrniec dáme na sporák a za stáleho miešania uvaríme na strednom ohni hustý krém.
Keď je krém hustý, hrniec odstavíme zo sporáka a primiešame vanilín.
Krém prelejeme do misky, prikryjeme ho potravinárskou fóliou a necháme ho úplne vychladnúť.
Teraz si pripravíme cesto.
Do hrnca nalejeme 180 g vody, pridáme 80 g masla a štipku soli.
Dáme na sporák a zapneme na mierny ohrev.
Keď sa maslo rozpustí, hrniec odstavíme zo sporáka a nasypeme 130 g hladkej múky.
Sporák opäť zapneme na mierny ohrev a za stáleho miešania cesto varíme, kým nie je nelepivé a kompaktné – asi 1 – 2 minúty.
Cesto odstavíme zo sporáka a necháme ho úplne vychladnúť.
Do samostatnej misky si rozklepneme 3 alebo 4 vajcia, podľa veľkosti, vyšľaháme ich vidličkou a postupne zapracujeme do cesta.
Do hrnčeka si vložíme zdobiace vrecko, naplníme ho cestom, odstrihneme špičku a na plech pokrytý papierom na pečenie vytláčame stredne veľké kôpky.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri teplote 190 °C.
Do misy si vylejeme šľahačkovú smotanu, pridáme 100 g práškového cukru a vyšľaháme ju na hustú šľahačku.
Vychladnutý krém postupne zašľaháme do šľahačky.
Do upečených buchtičiek urobíme napríklad pomocou nožíka dierky a naplníme ich krémom alebo ich prekrojíme a naplníme tak.
Nakoniec ich ešte posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme polevou a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU