Exkluzívny tip na kastról pripravený netradičnou metódou, ktorý vás dokonale zasýti.
Mimoriadne chutný zapečený pokrm z mletého mäsa, zemiakov a syra.
Exkluzívny recept na kastról z mletého mäsa a zemiakov z youtube kanála Cookrate – Meat Delish.
Potrebujeme:
500 g zemiakov
2 l vody
30 g masla
10 g soli
25 g kôpru
5 g mletého čierneho korenia
100 g paradajkovej omáčky
20 ml olivového oleja
5 g oregana
5 g soli
600 g mletého mäsa
2 cibule
1 vajce
70 g strúhanky
5 g mletého čierneho korenia
10 g soli
5 g sušeného cesnaku
5 g sladkej papriky
100 g syra
5 g kôpru
Postup:
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky.
Nakrájané zemiaky vložíme do hrnca zalejeme vodou. Prekryjeme pokrievkou a varíme 15 minút.
Uvarené zemiaky precedíme a vložíme do hlbokej misky.
Pridáme maslo, soľ, čierne korenie a nasekaný kôpor. Zemiaky roztlačíme na kašu.
Zemiakovú kašu nanesieme na dno okrúhlej zapekacej formy (priemer 24 cm).
Do samostatnej misky nalejeme paradajkovú omáčku a olivový olej. Ochutíme oreganom, soľou a premiešame.
Paradajkovú zmes rozotrieme na zemiakovú kašu. Do samostatnej hlbokej misky pridáme mleté mäso.
Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, vajce a strúhanku.
Mäsovú zmes ochutíme čiernym korením, soľou, cesnakovým práškom a mletou paprikou.
Všetko spolu dôkladne zmiešame rukou. Zmes preložíme na papier a vyformujeme do tvaru obdĺžnika.
Pomocou mriežky nakrájame mäsovú zmes na rovnomerné pásiky.
Jednotlivé pásiky poukladáme v kruhoch do zapekacej misky (viď video).
Formu vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Po uplynutí doby posypeme vrch kastróla nastrúhaným syrom a nasekaným kôprom. Formu vložíme späť do rúry.
Pečieme ďalších 10 minút pri teplote 180°C.
Po vybratí z rúry necháme pokrm vychladnúť. Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: