plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď vyskúšate tento TRIK s mriežkou a mletým mäsom, stane sa to vašim obľúbeným jedlom: Varím to každý týždeň!

Mimoriadne chutný nápad na pokrm z mletého mäsa.

Exkluzívny tip na kastról pripravený netradičnou metódou, ktorý vás dokonale zasýti.

 

 

Mimoriadne chutný zapečený pokrm z mletého mäsa, zemiakov a syra.

Exkluzívny recept na kastról z mletého mäsa a zemiakov z youtube kanála Cookrate – Meat Delish.

Potrebujeme:

500 g zemiakov

2 l vody

30 g masla

10 g soli

25 g kôpru

5 g mletého čierneho korenia

100 g paradajkovej omáčky

20 ml olivového oleja

5 g oregana

5 g soli

600 g mletého mäsa

2 cibule

1 vajce

70 g strúhanky

5 g mletého čierneho korenia

10 g soli

5 g sušeného cesnaku

5 g sladkej papriky

100 g syra

5 g kôpru

Postup:

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky.

 

 

Nakrájané zemiaky vložíme do hrnca zalejeme vodou. Prekryjeme pokrievkou a varíme 15 minút.

Uvarené zemiaky precedíme a vložíme do hlbokej misky.

Pridáme maslo, soľ, čierne korenie a nasekaný kôpor. Zemiaky roztlačíme na kašu.

Zemiakovú kašu nanesieme na dno okrúhlej zapekacej formy (priemer 24 cm).

Do samostatnej misky nalejeme paradajkovú omáčku a olivový olej. Ochutíme oreganom, soľou a premiešame.

 

 

Paradajkovú zmes rozotrieme na zemiakovú kašu. Do samostatnej hlbokej misky pridáme mleté mäso.

Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, vajce a strúhanku.

Mäsovú zmes ochutíme čiernym korením, soľou, cesnakovým práškom a mletou paprikou.

Všetko spolu dôkladne zmiešame rukou. Zmes preložíme na papier a vyformujeme do tvaru obdĺžnika.

 

 

Pomocou mriežky nakrájame mäsovú zmes na rovnomerné pásiky.

Jednotlivé pásiky poukladáme v kruhoch do zapekacej misky (viď video).

Formu vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Po uplynutí doby posypeme vrch kastróla nastrúhaným syrom a nasekaným kôprom. Formu vložíme späť do rúry.

 

 

Pečieme ďalších 10 minút pri teplote 180°C.

Po vybratí z rúry necháme pokrm vychladnúť. Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes