plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na šťavnatú CUKETU so syrom som si doniesla z dovolenky: Bez vyprážania a hotová za 15 minút – v lete ju robím aj každý deň!

Prípravu hravo zvládne každý aj úplný začiatočník a pochúťka je razom na stole.

Pripravte si doma originálny recept na zapekanú cuketu plnenú syrovo-zeleninovou zmesou a s jednou netradičnou surovinou.

 

 

Prípravu hravo zvládne každý aj úplný začiatočník a chutná večera je razom na stole.

Kreatívny recept na šťavnaté zapekané cuketové loďky z youtube kanála Perfekte Rezepte.

Potrebujeme:

3 cukety

olivový olej

soľ

mleté papriku

sušený cesnak

sušený kôpor

1 cibuľu

 

 

3 strúčiky cesnaku

250 g šampiňónov

200 g konzervovaného ananásu

200 g syra

50 g parmezánu

Postup:

Cuketu prekrojíme na polovicu.

Na vrchu pomocou škrabky vyrežeme pásik šupky.

Lyžicou vydlabeme jadro.

 

 

Do cuketových lodiek nalejeme olivový olej.

Potom pridáme soľ, mletú papriku, sušený cesnak a sušený kôpor.

Zmes rozotrieme po celej vnútornej ploche cukety.

Cuketové loďky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vložíme do rúry predhriatej na 200°C a pečieme 15 minút.

Ošúpanú cibuľu nakrájame na väčšie kocky.

 

 

Do panvice nalejeme rastlinný olej.

Potom do rozohriateho oleja vložíme nakrájanú cibuľu a smažíme 2-3 minúty.

Strúčiky cesnaku nadrobno nasekáme.

Nasekaný cesnak pridáme do panvice a zamiešame.

Šampiňóny nakrájame na kocky.

Pridáme do panvice, premiešame a smažíme 2-3 minúty.

 

 

Dužinu z cukety nakrájame na kocky.

Pridáme do panvice, zamiešame a opekáme 2-3 minúty.

Zmes ochutíme soľou, mletou paprikou, mletým cesnakom, premiešame a smažíme 1-2 minúty.

Osmaženú zmes preložíme do hlbokej misky.

Pridáme na malé kocky nakrájaný konzervovaný ananás.

Nakoniec pridáme na jemno nastrúhaný syr a všetko spolu dobre zmiešame.

 

 

Plnku nanesieme do cuketových lodiek.

Plech vložíme s päť do rúry.

Pečieme 12-15 minút pri teplote 200°C.

Po uplynutí doby posypeme loďky nastrúhaným parmezánom.

Pečieme ešte 5 minút pri teplote 200°C.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes