plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kuracie prsia v marináde, chutnejšie ako nedeľný rezeň v trojbale: BLESKOVKA na obed s fantastickou chuťou!

Vynikajúce kuracie prsia v marináde, tromfnú aj rezne v trojobale!

Pripravte si doma šťavnaté kuracie medailónky, ktoré vás potešia svojou lahodnou chuťou.

 

 

Nenáročnosť prípravy a len pár potrebných ingrediencií z nich robia jednoznačnú voľbu v prípade, že vás tlačí čas.

Nenáročný recept na chutné kuracie medailónky z youtube kanála Kuvajmo lako.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

2 PL majonézy (50 g)

2 vajcia

soľ

vegetu

mleté čierne korenie

kurkumu

1 PL hladkej múky

1 PL prášku do pečiva

100-150 ml rastlinného oleja na vysmážanie

Príloha (voliteľné):

 

 

Varené zemiaky

Zemiaková kaša

Opekané zemiaky/hranolky

Šalát z čerstvej zeleniny

Grilovaná zelenina

Čerstvé pečivo

Postup:

Kuracie prsia vodorovne prekrojíme. Nakrájame na malé kocky.

 

 

Vložíme do misky a pridáme majonézu a vajcia.

Zmes ochutíme soľou, vegetou, čiernym korením a kurkumou.

Nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva.

Všetko spolu dôkladne zmiešame. Misku prikryjeme a vložíme do chladničky na 30-60 minút.

Kuraciu zmes môžeme nechať v chladničke aj dlhšie.

 

 

V panvici zahrejeme rastlinný olej.

Pomocou lyžice vložíme kuraciu zmes a vytvarujeme medailónky.

Smažíme 3-4 minúty z každej strany, kým pekne nezhnednú.

Medailónky smažíme na miernom ohni.

Hotové medailónky poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes