Nepoznám nikoho, kto by nemal rád pizzu, či už pripravenú doma alebo kupovanú.
Ponúkame vám jednoduchý a lacný recept na najlahodnejšiu pizzu, akú ste doteraz ochutnali.
Nenáročný recept na najchutnejšiu domácu pizzu z youtube kanála Prato do dia.
Potrebujeme:
2 vajcia
1/2 šálky rastlinného oleja
1 šálku mlieka
1 PL soli
1 PL suchého droždia
2 šálky hladkej múky
1 balenie paradajkového pretlaku
šunku
plátkový syr
paradajku
cibuľu
oregano
olivový olej
Postup:
Do mixéra pridáme vajcia a nalejeme olej.
Potom pridáme mlieko.
Pridáme soľ a droždie, vrch mixéra prikryjeme.
Zmes šľaháme jednu minútu.
Po uplynutí doby nasypeme múku.
Vyšľaháme riedke cesto.
Formu na pizzu potrieme olejom a posypeme múkou.
Do formy nalejeme cesto a rovnomerne zarovnáme.
Potom formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
Po uplynutí doby potrieme cesto paradajkovým pretlakom.
Naukladáme plátky šunky.
Potom naukladáme plátkový syr.
Ďalej naukladáme plátky paradajky a cibuľové krúžky.
Podľa chuti posypeme oreganom.
Polejeme trochou olivového oleja.
Formu vložíme späť do rúry.
Pečieme ďalších 15 minút pri teplote 180°C.
Po upečení môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU
Druhý recept na tekutú pizzu za 5 minút
Osobne som vyskúšal už dosť receptov na domácu pizzu a tento bol z nich rozhodne jeden z najlepších.
Rýchly recept na chutnú domácu pizzu z youtube kanála Tutti a Tavola.
Potrebujeme:
Na formu s priemerom 26-28 cm
250 g hladkej múky
250 g vody
1 ČL kryštálového cukru
1 ČL soli
1 PL extra panenského olivového oleja
8 g prášku do pečiva
paradajkovú omáčku (ochutenú soľou, olejom a bazalkou)
mozzarellu
bazalku
oregano
olivový olej
čili papričku
Postup:
Do misky nalejeme vodu izbovej teploty.
Pridáme cukor.
Potom pridáme soľ a zamiešame.
Nalejeme olej a premiešame.
Počas miešania postupne po častiach pridávame múku.
Pridáme prášok do pečiva a lyžičkou premiešame.
Formu na pizzu vymastíme olejom.
Posypeme múkou.
Nalejeme všetko cesto.
Na cesto nanesieme paradajkovú omáčku.
Posypeme oreganom.
Polejeme olejom.
Cesto vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 15-20 minút pri teplote 220°C.
Po uplynutí doby vyberieme formu s pizzou z rúry.
Posypeme nastrúhaným syrom.
Naukladáme listy bazalky.
Posypeme oreganom.
Pizzu opäť vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme ďalších 10-15 minút pri teplote 220°C.
Po upečení vyberieme pizzu z rúry.
Nakoniec pizzu dochutíme bazalkou a kúskami čili.
Necháme vychladnúť.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: