Ak máte doma lístkové cesto, určite si pripravte toto chutné predjedlo.
Tento snack sa výborne hodí ako chutné predjedlo, prípadne ako nezameniteľná večera.
Plnené lístkové cesto podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.
Potrebujeme:
800 g lístkového cesta
Na náplň:
100 g plátkového čedaru
100 g slaniny
60 g paradajkovej pasty
100 g tmavých olív
80 g parmezánu
100 g plátkového syra
Na soté:
10 ml oleja
80 g cibule
120 g šampiňónov
100 g smotanového syra
100 g prosciutta
180 g cukety
N potretie:
vajce
Postup:
Na kraj plátku lístkového cesta na plechu približne do štvrtiny poukladáme čedar a slaninu.
Vedľa syra potrieme cesto paradajkovou pastou.
Pridáme parmezán a nakrájané olivy.
Ďalej poukladáme vrstvu plátkového syra.
Na oleji osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.
Pridáme šampiňóny a smažíme do hneda.
Šampiňónovú zmes poukladáme na plátkový syr.
Zvyšok cesta potrieme syrom, na neho uložíme prosciutto.
A pozdĺžne uložíme natenko nakrájané plátky cukety.
Na vrch položíme plátok cesta, pomocou mriežky z rúry si naznačíme mriežku a cesto narežeme na kocky (viď video).
Vďaka tomu udú štvorce rovnomerné a výsledok tak bude vyzerať fantasticky.
Cesto potrieme vajíčkom.
Plech vložíme do predhriatej rúry na 30 minút pri teplote 180°C.
Po vychladnutí môžeme tento chrumkavý snack servírovať.
Dobrú chuť!
Bonus:
Potrebujeme:
20 g petržlenovej vňate
20 g kôpru
200 g tvrdého syra
150 g syra feta
1 vajce
300 g lístkového cesta
Postup:
Na začiatku nasekáme petržlenovú vňať s kôprom.
Do nádoby od kuchynského robota pridáme na kocky nakrájaný tvrdý syr, feta syr, vajce a rozmixujeme.
Potom do nádoby pridáme kôpor s vňaťou a zmes poriadne rozmixujeme.
Zmes nanesieme na plátok lístkového cesta a rozotrieme po celej ploche.
Cesto rozkrojíme na polovicu a 16 obdĺžnikových častí.
Dve časti cesta preložíme cez seba, v strede po dĺžke pretlačíme špajľou a zrolujeme (viď video).
Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich vajcom.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25 minút pri teplote 180°C.
Jemné voňavé pečivo môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: