Vynikajúci obed pre celú rodinu, ktorej základ tvorí obľúbená príloha – zemiaková kaša. Ak hľadáte inšpiráciu na originálne jedlo z tradičných surovín, tento recept sa vám určite zapáči. :-)
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
2 lyžice oleja
2 žĺtky
Soľ a korenie podľa chuti
2 lyžice najmeno nasekanej petržlenovej vňate
500 g slaniny nakrájanej na plátky
1 rajčinu
Postup:
Očistené zemiaky nakrájame na menšie kúsky, uvaríme v slanej vode a potom ich popučíme na zemiakovú kašu.
Pridáme korenie, soľ, petržlen, olej, žĺtka a vymiešame na jednotnú hmotu.
Plátky slaniny rozložíme na pracovnej doske (viď. obrázok). Na plátky navrstvíme zemiakovú kašu a zrolujeme.
Takto pripravené rolky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a na každú rolku uložíme plátok rajčiny.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým slaninka nie je zlatisto hnedá a chrumkavá. Upečené rolky necháme chvíľku vychladnúť. Podávame samostatne, alebo ako chutnú prílohu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: citromhab