Chcem sa s vami podeliť o výborný recept na pečenú krkovičku (môžete pridať aj iné mäsko) s bohatou oblohou z pečenej koreňovej zeleniny a jabĺčka. Je to veľmi chutné, určite skúste!
Potrebujeme:
1 – 1,5kg – krkovičky, ja som pridala aj bôčik
3 jablká
4 cibule
500 g mrkvy
4 ks červenej repy
4-6 ks špampiónov
2 ks hrušiek
1 hlávku cesnaku
Masť
Soľ, korenie, majoránku
Vývar alebo vodu na podlievanie
Postup:
Všetku zeleninu aj jablká umyjeme, mrkvu, cibuľu, cesnak a repu aj ošúpeme.
Mäso osolíme okoreníme a spolu so zeleninou a jablkami, hruškami uložíme na plech vymastený masťou. Podlejeme trochou vody alebo vývaru a prikryjeme alobalom.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov kým mäso aj príloha zmäknú. Potom zložíme alobal a necháme zapiecť dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)