plny-hrniec_transparent_negativ.png

Panenka v tradičnej omáčke: Ľahký a rýchly recept!

Úžasne chutné mäsko v omáčke. Rozpadá na jazyku.

Príprava tejto obľúbenej delikatesy vyžaduje trpezlivosť a lásku k vareniu.

Ak chceme docieliť krehkosť bravčového mäsa a lahodnosť omáčky, nesmieme sa unáhliť a musíme si dať záležať na príprave.

 

 

Výborný recept na najlepšiu domácu sviečkovú z youtube kanála Anna recetasfaciles.

Potrebujeme:

1 bravčovú panenku (750 g)

1 veľkú cibuľu

2 bobkové listy

2 strúčiky cesnaku

3 vetvičky petržlenovej vňate

1 pohár kuracieho vývaru (200 ml)

1/2 pohára brandy, koňaku alebo bieleho vína (100 ml)

olivový olej

soľ

mleté čierne korenie

300 g šampiňónov

400 g zemiakov

 

 

Postup:

Cibuľu ošúpeme.

Prekrojíme na polovicu a nakrájame na väčšie kocky.

Vložíme do misky.

 

 

Cesnak nakrájame na plátky.

Pridáme ho do misky s cibuľou.

Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.

Druhý cesnakový strúčik nasekáme spolu s petržlenovou vňaťou.

Pridáme do ďalšej misky.

Šampiňóny nakrájame na plátky.

 

 

Nakrájané šampiňóny vložíme do samostatnej misky.

Panenku nakrájame na cca 3 cm plátky.

Plátky z oboch strán ochutíme soľou a čiernym korením.

 

 

Na panvicu alebo do hrnca nalejeme väčšie množstvo olivového oleja.

Keď je olej horúci, vložíme plátky mäsa.

Panenku osmažíme z oboch strán do zlatista.

 

 

Osmažené mäso preložíme na tanier.

V tej iste panvici osmažíme cibuľu s cesnakom.

Smažíme na strednom ohni, kým nie je cibuľa priehľadná.

 

 

Do ďalšej panvice nalejeme olej.

Pridáme šampiňóny a zmes petržlenovej vňate a cesnaku.

Osolíme a premiešame.

 

 

Šampiňóny za občasného miešania smažíme a keď začnú hnednúť, odstránime ich z ohňa.

Keď cibuľa začne hnednúť, pridáme koňak.

Alkohol necháme odpariť cca 2-3 minúty.

Potom pridáme vývar a zamiešame.

Zmes necháme zovrieť.

Potom zmes prelejeme do nádoby a mixérom rozšľaháme.

 

 

Omáčku prelejeme do panvice.

Pridáme panenku a šťavu.

Potom pridáme bobkové listy a premiešame.

Panvicu prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 5 minút.

Pridáme šampiňóny a zamiešame.

Chvíľu necháme všetko spolu povariť a môžeme servírovať spolu s opečenými zemiakmi.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes