Najúžasnejší koláč z orechového cesta a lahodného čokoládového krému.
Koláčik je nenáročný na prípravu a neodolateľne chutný.
Vynikajúci recept na jemný orechový koláč z youtube kanála Fatto in Casa da Alba.
Potrebujeme:
3 vajcia
10 g vanilkového cukru
120 g kryštálového cukru
120 ml mlieka
120 ml slnečnicového oleja
200 g múky 00
12 g prášku do pečiva
60 g vlašských orechov
Na krém:
800 ml mlieka
2 žĺtky
20 g vanilkového cukru
5 PL kryštálového cukru
4 PL kukuričného škrobu
2 PL masla (40 g)
60 g bielej čokolády
100 ml mlieka na potretie cesta
Postup:
Do misky pridáme vajcia.
Ďalej pridáme cukor, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.
Počas šľahania pridáme mlieko.
Potom nalejeme olej a chvíľu šľaháme.
Do zmesi nasypeme múku a prášok do pečiva.
Metličkou vymiešame riedky krém.
Nakoniec nasypme pomleté orechy a zamiešame.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rovnomerne rozotrieme po celej ploche.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25 minút pri teplote 180°C.
Cesto vykrojíme podľa menšej formy, v ktorej pripravíme samotný dezert a bokom odložíme odrezané okraje.
Cesto vložíme do formy a polejeme mliekom.
Odrezané okraje z cesta v tanieri rozdrobíme na prášok.
Do hrnca nalejeme mlieko.
Pridáme žĺtky, vanilkový cukor, cukor, škrob a metličkou dôkladne vymiešame.
Krém miešame na sporáku na miernom ohni, kým nezhustne.
Hrniec odstavíme, pridáme maslo, čokoládu a za horúca miešame, kým sa ingrediencie nerozpustia.
Na cesto nanesieme krém, prekryjeme ďalším plátom cesta a polejeme mliekom.
Rozotrieme krém, vrch posypeme rozdrveným cestom a vložíme na 3 hodiny do chladničky.
Po zachladení môžeme dezert servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: