Recept, ktorý pred sviatkami vyvážite zlatom – 3 cestá na jednom mieste.
Toto sú najobľúbenejšie príchute lineckého cesta.
Stačí len všetky prísady zmiešať, daˇť vychladiť a potom upiecť v rúre dozlatista v najrôznejších tvaroch a prevedeniach!
Potrebujeme:
Vanilkové linecké
25 dkg hladká múka
16 dkg maslo
9 dkg práškový cukor
1 žĺtok
1/2 vanilkového cukru
3 kvapky vanilkovej esencie
Citrónová kôra
Kokosové linecké
40 dkg hladká múka
15 dkg kokos
2 ks žĺtok
25 dkg maslo
15 dkg práškový cukor
Orechové linecké
28 dkg hladká múka
20 dkg maslo
10 dkg orechy
9 dkg práškový cukor
1 žĺtok
Postup:
Postup pri príprave všetkých druhov cesta je totožný.
Do misky preosejeme múku.
Maslo rovno z chladničky nastrúhame.
Pridáme žĺtok, cukor a zvyšné prípady podľa každého receptu.
Rýchlo vypracujeme cesto.
Cesto musí byť hladké, bez hrudiek.
Cesto zabalíme do fólie a dáme zachladiť.
Potom rozvaľkáme, vykrajujeme a na plechu vystlanom papierom na pečenie pečieme dozlatista.
Lepíme marmeládou, nutellou, alebo krémom podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)