Úžasný nápad, ako pripraviť z vajec delikatesu lahodiacu oku aj chuťovým pohárikom. Je to vynikajúce a okamžite si to získalo celú našu rodinu. Ideálne na večeru aj na raňajky.
Tento nápad sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Vajíčka
Syr
Soľ, korenie
Bylinky nasekané najemno (ideálne petržlenovú vňať)
Postup:
Nachystáme 4 vajcia na prvý recept.
Vyberieme žĺtky.
Ochutíme soľou, korením a rozšľaháme.
Nalejeme na pomastenú panvicu.
Necháme pár minút zapiecť.
Zatiaľ si nakrájame syr na hrubšie plátky – uložíme na jednu stranu vaječnej hmoty a zrolujeme pomocou dvoch varešiek.
Vajčenú hmotu úplne nezrolujeme, necháme kúsok z konca nezrolovaný.
Bielky vymiešame s nasekanými bylinkami. Tiež osolíme a 1/2 tejto hmoty nalejeme na panvicu tak, aby pokrývala aj nezrolovaný koniec.
2-3 minúty necháme zapiecť a pokračujeme v rolovaní, ale opäť nie až celkom dokonca.
Dolejeme zvyšok zmesi, necháme zapiecť 2-3 minúty a tentokrát už úplne zrolujeme.
Prvá rolka je hotová.
Na druhý recept si rozbijeme 3 vajcia.
Nachystáme si tiež strúhaný syr a 1 párok.
Vajcia vymiešame vidličkou, ochutíme.
Na pomastenú panvicu nalejeme 1/4 hmoty, posypeme trochou syra a necháme zapiecť tak, aby sme mohli začať rolovať.
Na jeden koniec vaječnej placky uložíme párok.
Postupujeme rovnako ako v predchádzajúcom recepte – nerolujeme až dokonca.
Prilejme 1/3 hmoty, syr a postup zopakujeme.
Teraz pridáme zvyšok vaječnej hmoty, necháme zapiecť, ale opäť nerolujeme až dokonca.
Na samý koniec pridáme na panvicu len syr, keď sa roztopí, zrolujeme a máme hotovo.
Aj druhá rolka je hotová.
Obe vyzerá naozaj veľmi atraktívne a sú fantasticky chutné!