plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vrstvené KUBÁNSKE rezy, ktoré milujeme: Bez debaty, toto je najlepší čokoládový dezert pod slnkom!

Vynikajúce vrstvené rezy, ktoré sa nepečú.

Je to dezert na kakaovej piškóte s nutellovým krémom, sušienkami a vrstveným džemom a krémom.

Rozhodne to musíte vyskúšať, pretože chutí nebesky.

 

 

Neskutočný recept na neodolateľný krémový dezert z portálu przyslijprzepis.

Potrebujeme:

(plech na pečenie cca 25 cm x 35 cm a pohár s objemom 250 ml)

Na kakaovú piškótu:

4 vajcia

5 PL kryštálového cukru

3/4 pohára pšeničnej tortovej múky

1 ČL prášku do pečiva

2,5 PL tmavého kakaa

Na krém:

1 l mlieka

 

 

2 balenia smotanového pudingu bez cukru (2 x 40 g)

1/2 pohára kryštálového cukru

1 PL hladkej múky

1 PL zemiakovej múky (zemiakového škrobu)

200 g masla

3 PL Nutelly

Na krémovú penu:

1,5 PL želatíny

125 ml vriacej vody

500 ml smotany na šľahanie

 

 

3 PL práškového cukru

Navyše:

cca 250 g svetlých sušienok

cca 250 g tmavých sušienok

slivkový lekvár

čokoláda na posypanie

instantná káva na namáčanie

Postup:

Najprv si pripravíme krémový základ. Do hrnca nalejeme mlieko. Pridáme puding a cukor.

Potom pridáme hladkú a zemiakovú múku a všetko spolu dôkladne premiešame.

Počas varenia miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky.

Hotový puding necháme vychladnúť (oplatí sa ho niečím prikryť, aby sa nevytvorila šupka).

 

 

Teraz si pripravíme piškótové cesto.

Oddelíme bielky od žĺtkov, Bielky vyšľaháme dotuha.

Počas šľahania postupne pridávame cukor. Chvíľu miešame, znížime otáčky a pridáme žĺtky a zamiešame.

Pridáme múku, prášok do pečiva a kakao. Jemne miešame, kým sa suroviny nespoja.

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180°C (horný/spodný ohrev).

Pečieme asi 20 minút a po upečení necháme vychladnúť.

Vychladnuté cesto pokvapkáme kávou. Nakoniec si pripravíme krém.

Maslo izbovej teploty vyšľaháme do nadýchaného stavu. Pridáme puding izbovej teploty a vyšľaháme.

Nakoniec pridáme Nutellu alebo akýkoľvek čokoládový krém a miešame, kým sa suroviny nespoja.

Krém natrieme na cesto.

 

 

Na krém poukladáme svetlé sušienky, ktoré potrieme džemom.

Na džem naukladáme tmavé sušienky.

Želatínu rozpustíme v horúcej vode a necháme vychladnúť.

Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom.

Za stáleho miešania pridáme želatínu.

Chvíľu šľaháme na najvyšších otáčkach a nanesieme na koláč.

 

Zarovnáme a posypeme strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes