Vynikajúci dezert, ktorý si môžete dopriať kedykoľvek, kedy naň dostanete chuť – nepotrebujete rúru a krém určite využijete aj do iných dezertov.
Potrebujeme:
Na základ:
280 g čokoládových sušienok
7 polievkových lyžíc (100 g) masla, rozpusteného
Na plnenie:
2½ šálky (560 g) krémového tvarohu (prípadne môžete nahradiť mascarpone)
2/3 šálky (85 g) práškového cukru
1½ šálky (470 g) Nutella
1 lyžica kakaového prášku
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Na polevu:
1/3 šálky (80 ml) smotany na šľahanie
2/3 šálky (200 g) Nutella
Postup:
V kuchynskom robote rozmixujte sušienky. Pridajte rozpustené maslo a znova spracujte – zmes vtlačte do formy s priemerom 20 až 21 cm. Vložte do chladničky.
Vo veľkej miske premiešajte smotanový syr a práškový cukor. Miešajte, kým nebude krém hladký a krémový. Pridajte Nutellu, kakaový prášok a vanilkový extrakt. Znovu premiešajte.
Navrstvite krémovú zmes na sušienkový základ. Dajte vychladiť aspoň na 6 hodín alebo na noc.
Pripravte polevu: dajte Nutellu do veľkej misky a odložte bokom. V malej panvici zahrejte smotanu takmer na bod varu, potom zložte pridajte Nutellu a rozmiešajte.
Nechajte mierne vychladnúť a nalejte na vrch vychladenej torty.
Pred podávaním nechajte ešte vychladiť.