plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neskutočná pochúťka z mletého mäsa a kapusty: Jednoduchá a chutná roláda!

Náš recept je určený (nielen) pre tých, ktorí obľubujú mleté mäso aj kapustu.

Jednoduché a výdatné jedlo, ktoré sa u nás doma teší obrovskej obľube.

 

 

Neskutočná kapustová roláda plnená mletým mäsom podľa receptu z youtube kanála Lecker schnell.

Potrebujeme:

1 hlavu kapusty

2 PL rastlinného oleja

100 g ryže

100 ml vody

500 g mletého mäsa

soľ

mleté čierne korenie

1 cibuľu

2 paradajky

2 vajcia

kôpor

petržlenovú vňať

Postup:

Z kapusty odstránime stred a vložíme ju do hrnca.

Zalejeme vodou a varíme, kým listy nezmäknú.

 

 

Do ďalšieho hrnca pridáme olej, ryžu a premiešame.

Nalejeme vodu, prekryjeme pokrievkou a varíme, kým sa voda nevyparí.

 

 

Do misky pridáme mleté mäso, uvarenú ryžu, soľ, čierne korenie a špachtľou dôkladne premiešame.

Z uvarenej kapusty oddelíme listy.

 

 

Listy vložíme do čistej misky a odstránime tvrdú časť.

Potom listy kapusty usporiadame na pergamenovom papieri (viď video).

 

 

Na vrch vložíme mäsovú zmes a rozotrieme ju po celej ploche.

Zahneme okraje a opatrne zrolujeme.

 

 

Sklenenú formu na pečenie potrieme olejom.

Naukladáme nakrájané plátky cibule.

 

 

Potom vložíme závitky a na kocky nakrájanú paradajku.

Formu prekryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom.

 

 

Závitky vložíme do rúry a pečieme 30 minút pri teplote 200°C.

Do misky pridáme vajcia, soľ a metličkou rozšľaháme.

 

 

Po uplynutí doby z formy odstránime papier a alobal, závitky potrieme vajíčkom a pečieme ďalších 15-20 minút pri teplote 200°C.

Po upečení servírujeme závitky s kyslou smotanou, kôprom, petržlenovou vňaťou a upečenou paradajkou.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes