Tieto fašírky s jemnou smotanovou omáčkou a varenými zemiakmi vás ohromia jednoduchosťou a rýchlosťou prípravy.
Ukážeme vám všetky tajomstvá prípravy tohto lahodného a obľúbeného jedla.
Chutný recept na jemné mäsové guľky s omáčkou z youtube kanála Herzhaft und frisch.
Potrebujeme:
Na mäsové fašírky:
600 g mletého mäsa
soľ
mleté čierne korenie
sušený cesnak
mletú papriku
1 cibuľu
Na omáčku:
5 g soli
3 g mletého čierneho korenia
3 g kurkumy
30 g horčice
150 ml smotany na varenie
15 g kôpru
Na oblohu:
600 g zemiakov
1,5 l vody
50 g syra
Postup:
Do misky s mletým mäsom pridáme soľ.
Ďalej pridáme čierne korenie, cesnak a mletú papriku.
Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.
Rukou premiešame.
Pomocou lyžice vytvarujeme guľky.
Poukladáme ich vedľa seba do sklenenej zapekacej formy.
Do menšej misky nasypeme soľ.
Pridáme čierne korenie a kurkumu.
Ďalej pridáme horčicu.
Postupne nalejeme smotanu a lyžičkou dôkladne premiešame.
Nakoniec pridáme nasekaný kôpor.
Zamiešame a nalejeme do formy s mäsovými guľkami.
Mäsové guľky vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Zemiaky ošúpeme a umyjeme.
Zemiaky nakrájame na kocky.
Vložíme ich do hrnca, zalejeme vodou.
A dáme variť na 15 minút.
Po upečení posypeme guľky nastrúhaným parmezánom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: