plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento nepečený dezert si zamiluje celá rodina: Hotový je raz dva a tá chuť si vás okamžite získa!

Pečenie koláčov môže byť časovo náročné.

Príprava je väčšinou zdĺhavá a únavná. 

Preto majú nepečené dezerty stále viac priaznivcov, pretože chutia skvele a sú raz dva hotové.

 

 

 

 

Vyskúšajte tento nepečený dezert podľa receptu z portálu smakosze a nebudete ľutovať. 

Je rýchly a veľmi jednoduchý na prípravu.

Tento nepečený dezert má vždy úspech a všetci si pýtajú dupľu.

Vyskúšajte ho aj vy a určite si ho zamilujete.

 

 

Ingrediencie:

2 balenia maslových sušienok

1 plechovka kondenzovaného mlieka

100 g nasekaných vlašských orechov

1 pohár mlieka

 

 

2 polievkové lyžice kryštálového cukru

200 g zmäknutého masla

2 ½ šálky sušeného mlieka

ríbezľový džem

¼ šálky šľahačkovej smotany 30%

100 g mliečnej čokolády

Postup:

Spodok plechu vystelieme papierom na pečenie a na dno poukladáme sušienky.

 

 

Na ne rozotrieme kondenzované mlieko a naukladáme druhú vrstvu sušienok.

Teraz natrieme ríbezľovým džemom a opäť naukladáme sušienky.

Na prípravu krému uvaríme v hrnci mlieko s cukrom a necháme vychladnúť.

Maslo vyšľahajte mixérom, pridajte vychladnuté mlieko a dôkladne premiešajte.

 

 

Po troche pridajte sušené mlieko a premiešajte.

Mal by vzniknúť hladký krém.

Krém natrieme na dezert a poslednýkrát naukladáme sušienky.

Teraz je čas pripraviť si polevu.

 

 

Smotanu nalejeme do hrnca, pridáme čokoládu a zahrievame, kým sa obe zložky nespoja.

Mierne vychladnutú polevu natrieme na koláč a posypeme orechmi.

Odložíme na noc do chladničky.

Nepečený koláč je výnimočne chutný.

TIP: Na prípravu môžete použiť aj kakaové sušienky a na polevu bielu čokoládu.

 

 

Môžeme ho podávať hosťom pri rôznych špeciálnych príležitostiach.

Všetci z neho budú nadšení.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes