plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nepečená torta z kyslej smotany a Salka na spôsob Tiramisu: Najlepší dezert aký toto leto ochutnáte!

Výborný dezert na teplé nedeľné popoludnie.

 

 

Rýchlo pripravená, ešte rýchlejšie zjedená.

Ideálny dezert na letné popoludnie – osviežujúce a veľmi chutné.

Či sa týka ovocia, najviac nám chutí s nektárinkami, broskyňami, marhuľami.

 

 

Recept sme našli na kanáli Готовит RayVika. Весело. Вкусно и Ле.

Použiť môžete samozrejme čerstvé aj kompótované ovocie.

Potrebujeme:

Kyslá smotana – 500 g

Kondenzované mlieko (Salko) – 300 g

Želatína – 1 sáčok

Voda – 150 ml

250 gramové sušienky

Káva – 1 šálka

Dlhé piškóty

Ovocie podľa vašej chuti – 200 g

Voliteľné:

 

 

Mandarínky

Nektárinky

Marhule

Broskyne

Postup:

Kyslú smotanu vyšľaháme s kondenzovaným mliekom.

 

 

Misku, v ktorej kondenzované mlieko neumývajte, neskôr do nej nalejeme kávu.

Želatínu necháme napučať v troche vody.

Potom zahrievaním na plameni rozpustíme.

 

 

Do misky s kondenzovaným mliekom nalejeme 1 šálku kávy (rozpustnej).

Ešte dosladíme kondenzovaným mliekom.

Formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie (aspoň okraje).

 

 

Piškóty krátko namočíme do kávovej zmesi.

A takto uložíme na dno formy.

Rozpustenú želatínu vmiešame do krému.

Časť navrstvíme na piškóty.

 

 

Na krém uložíme plátky ovocia (broskýň).

Pokračujeme piškótami máčanými v káve a zvyškom krému.

 

 

Vrch dozdobíme broskyňami a posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.

Dáme vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes