plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neodolateľné plnené chlebové placky z rúry: Cesto je krásne nafúknuté a tá zemiakovo-syrová plnka – mňam!

Ak dostanete chuť na niečo dobré a rýchle, rozhodne vyskúšajte tieto plnené chlebové placky podľa receptu z youtube! Cesto je jemné, nafúknuté a zemiakovo-syrová plnka ich posunula na iný level!

Potrebujeme:

2 poháre teplého mlieka

1 balíček instantného droždia

1 ČL kryštálového cukru

4 poháre hladkej múky

1 ČL soli

Na plnku:

1 kg varených zemiakov

1/2 pohára mlieka

350 – 400 g syra čedar

1 ČL soli

maslo na potretie

objem pohára = 200 ml

Postup:

Do misy si nalejeme teplé mlieko, pridáme instantné droždie, cukor a metličkou premiešame. Potom po častiach zapracujeme múku so soľou. Vznikne vám nadýchané a jemné cesto. Aby ste ho celé zapracovali, aj to, čo ostane na rukách, použite trochu oleja.

Pripravené cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme nakysnúť.

Medzitým si pripravíme plnku.

Do hrnca s vodou pridáme ošúpané a nakrájané zemiaky, ktoré uvaríme do mäkka a roztlačíme na kašu. Pridáme pol pohára teplého mlieka, ešte raz dôkladne roztlačíme, osolíme a zmiešame s nastrúhaným syrom. 

Vymiešame kompaktnú plnku.

Pracovnú dosku si potrieme trochou oleja a preložíme na ňu vykysnuté cesto.

Zrolujeme si ho do valca, rozrežeme na 3 približne rovnaké časti a vygúľame.

 

Takto isto si vyformujeme aj guľky zo zemiakovo-syrovej hmoty.

Cestovú guľku teraz roztlačíme na placku a do stredu umiestnime a roztlačíme plnku. 

Plnku zabalíme do cesta a okraje dobre zalepíme. Potom opatrne znovu roztlačíme na hrubšiu placku. Uložíme ju na plech pokrytý papierom na pečenie, v strede urobíme prstom jamku a dáme piecť do predhriatej rúry pri 250 °C.

Pečieme dozlatista, ešte teplú placku potrieme maslom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

https://youtu.be/2AUQxI-xRtc

 

 

Najlepšie recepty na dnes