plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší čokoládový dezert na svete, ktorý sa topí v ústach: Veľmi jednoduchá príprava!

Delikátny čokoládový koláčik s lahodným krémom, ktorým potešíte každý maškrtný jazyk.

Pripravil som ho cez víkend na rodinnú oslavu a ostali po ňom len omrvinky.

 

 

Nenáročný a rýchly čokoládový dezert z youtube kanála Ricette dolci.

Potrebujeme:

3 stredné vajcia

štipku soli

1 ČL vanilkového extraktu

220 g kryštálového cukru (1 šálku)

160 ml slnečnicového oleja

250 ml mlieka (1 šálku)

1 ČL instantnej kávy

20 g nesladeného kakaa (1 PL)

20 g prášku do pečiva (1 PL)

300 g hladkej múky

Na krém:

320 ml mlieka

3 PL kryštálového cukru

3 PL Nesquik

10 g kukuričného škrobu

1 ČL vanilkového extraktu

1 ČL instantnej kávy

tmavú čokoládu

Postup:

Do hlbokej misky pridáme vajcia.

Ďalej pridáme soľ, vanilkový extrakt, cukor a mixérom šľaháme asi 3 minúty.

 

 

Počas šľahania pridáme olej.

Do šálky s mliekom pridáme kávu, zamiešame, nalejeme do vajíčkovej zmesi a vymiešame metličkou.

 

 

Do zmesi cez sitko preosejeme múku.

Potom preosejeme aj kakao, prášok do pečiva a metličkou premiešame.

 

 

Krém nalejeme do naolejovanej a pomúčenej formy na pečenie.

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do rajnice nalejeme mlieko.

Pridáme cukor, Nesquik, kávu, vanilkový extrakt, kukuričný škrob a metličkou dôkladne premiešame.

 

 

Krém po zovretí varíme na miernom ohni minútu.

Hrubšou špajľou spravíme do upečeného cesta dierky.

 

 

 

Ešte horúci koláč polejeme studeným krémom a necháme 10 minút absorbovať.

Vrch posypeme strúhanou čokoládou.

 

 

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes